Olje krymper regningen

Blir strømregningen for høy, kan du krympe den med fyringsolje. Men ikke kjøp uten å prute.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oljeselskapene Esso, Shell, Statoil og Hydro-Texaco dominerer markedet for fyringsolje. Alle har distribusjonsnett med god spredning over hele landet.

Mange små

[Ugjyldig objekt (NAV)]

De store selskapene opererer med veiledende priser, men fellestrekket er at de stort sett overlater ansvaret for detaljene i salget til den lokale forhandlerens skjønn. De fleste steder i landet finnes det også uavhengige levandører. Et søk i Gule sider hos telefonkatalogen.no gir 348 treff for hele landet med søkeordet "fyringsoljer".

Og her er clouet for deg og din lommebok: Du er nødt til å prute.

Veiledende?

Det er velkjent at oljeselskapenes veiledende priser settes kunstig høyt. I Oslo-området var det i fjor mulig å prute prisen ned fra 5 kroner per liter til 3,75 kroner per liter, bare ved å kontakte flere leverandører. Prisnivået på olje er omtrent det samme nå som det var i fjor på denne tiden, og prutningsmunnet må derfor antas å være som i fjor.

Betaler du 4 kroner per liter fyringsolje, gir dette en pris på ca 44 øre pr kWh. Denne prisen forutsetter at anlegget ditt er forholdsvis nytt - maksimalt fem til seks år gammelt, og har en virkningsgrad på 90 prosent.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!