Økonomidoktorens 20 beste tips

Her får du legehjelp til lommeboken din.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Fritt valg

Er du milliardær eller mangemillionær, trenger du sannsynligvis ikke å tenke på hvor mange tusenlapper kontoen din tappes for hver dag. Og da kan DinSides tips og råd om sparing kanskje synes uvesentlige.

Mange småsparinger kan bli til en pen sum... Illustrasjon: Per Ervland. Vis mer

Men er du av typen som godt kunne bruke litt flere penger - eller i alle fall godt kunne trenge å spare litt, har vi samlet en rekke råd og tips, som kanskje kan hjelpe deg.


Da er det bare å velge fritt fra øverste hylle. Og er det noen av tipsene som er lite relevante for deg, ja, da er det bare å hoppe raskt videre til neste tips.

Trykk her for å få de 20 beste økonomirådene.

Spar smart

Å spare smart, handler ikke om å spare på alt. For det lureste er å spare der man merker det minst. Derfor oppfordrer vi selvsagt ikke til å spise på Burger King, når du egentlig har mest lyst på mat fra Bagatelle.

Men poenget er at mange små beløp spart, kan gi ett stort. Og løper det helt unødvendige penger ut av lommeboken din, kan det kanskje være en del spart på bare å tenke smart?

Alle de 20 sparetipsene er selvsagt ikke relevante for alle - men kanskje noen av dem kan gi deg inspirasjon til å få mer ut av de pengene du nå engang har:

Sjekk rådene som kan gjøre deg rik.