Økologisk melk er best

Tilhengerne av økologiske matvarer får støtte fra ekspertene. Økologisk melk er sunnere, mener ekspertene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En gruppe på 14 internasjonale ernæringseksperter har nå skrevet et felles brev til helsemyndighetene i England.

Forskerne har oppdaget at økologisk melk inneholder flere sunne omega-3 fettsyrer enn vanlig melk, og ber om at dette får betydning for de offisielle rådene om melkedrikking.

Bør endre holdning
- Det er vår oppfatning at holdningen til det britiske Mattilsynet nå bør endres. De har tidligere uttalt at det ikke finnes noen særlige forskjeller mellom økologisk og vanlig melk, skriver forskerne i sitt brev.

Forskerne bygger på egne og tidligere studier av melk som viser at organisk melk inneholder en høyere andel av sunne omega-3 fettsyrer. Det regnes som viktig i et moderne kosthold hvor omega-6 fettsyrer står for en stor andel av fettsyrene i kostholdet.

Det britiske Food Standard Agency er derimot ikke like ivrige over påstandene om fortreffeligheten til økologiske matvarer.

- Ut i fra foreliggende kunnskap, er det vår oppfatning at organisk mat ikke er betydelig annerledes enn andre matvarer når det kommer til næringsinnhold eller matsikkerhet.

- Vi har ennå ikke sett detaljene i de nye studiene, men vi vil helt sikkert se grundig på rapportene slik vi pleier, og søke hjelp hos uavhengige eksperter om det blir nødvendig, sier en talsmann for Food Standard Agency til avisen Daily Mail.

 

Mozon.no, 03.09.2006