Og vinneren er...

Her drikker du billigst øl i høst.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De høye leieprisene gir studentene ekstra trang økonomi, så hvor kan du gå og drikke øl uten å bli flådd? Vi guider deg til billige vannhull i studentbyene Oslo, Bergen, Trondheim og Tromsø.

TEST: Er du edru nok til å kjøre bil?

Stor forskjell på studentstedene

Studentbarene er kjent for å ha gode priser på øl fordi de fleste barene er drevet på dugnadsbasis av studentene selv. En stikkprøve viser imidlertid at det er store forskjeller. På Studentersamfundet i Trondheim koster det 39 kr for en halv liter øl hvis du er medlem, ellers koster det samme glasset deg 51 kroner.

Les også: Har du nese for øl?

I studentbaren på Chateau Neuf i Oslo koster en øl 34 kroner hvis du er student, og på Kvarteret i Bergen som også er studentdrevet, koster halvliteren 49 kroner uansett om du er medlem eller ikke. På studenthuset Driv i Tromsø koster det 39 kroner for en halvliter øl på onsdager, og 44 kroner ellers i uka. Billa bar på Blindern studenthjem selger øl til 29 kroner halvliteren, men er primært en bar for beboerne og deres venner.

Les også: Salget av slankeøl tar av

Ingen av studiestedene slår barene Klubben og Campus på Norges Handelshøyskole i Bergen, som selger pils til 25 kroner for 0,4 liter til både studenter og eksterne besøkende. På enkelte arrangementer serverer de til og med en halvliter til samme pris, melder Klubb- og kulturutvalget på NHH.

Campus bar: I kjelleren på NHH i Bergen får du pilsen til 25 kr. Foto: NHHS
Campus bar: I kjelleren på NHH i Bergen får du pilsen til 25 kr. Foto: NHHS Vis merFinnes det studentsteder med billigere øl? Tips leserne nederst i artikkelen!

Andre billige vannhull

Du trenger imidlertid ikke henge på studiestedene for å få tak i rimelig øl. Her er noen eksempler på gode priser i de største byene:

Oslo
Choice, Grønland: 34 kr for 0,5 l
Ottos bar, Frogner: 35 kr for 0,5 l (fredager før kl 19)
Stargate, Grønland: 38 kr for 0,5 l
Sofies, Bislett: 39 kr for 0,5 l (tirsdager og torsdager)

Bergen
Ovenpå: 29 kr for 0,4 l (torsdager), ellers 35 kr
Champions: 29 kr for 0,4 l (torsdager før kl 24), ellers 35 kr
Brød & Vin: 40 kr for 0,5 l
Kafé Spesial: 40 kr for 0,5 l

Trondheim
Mormors stue: 34 kr for 0,5 l
Bar Circus: 33 kr for 0,4 l
Bare blåbær: 49 kr for 0,5 (mot studentbevis)

Tromsø
Kaos:35 kr for 0,5 l (før midnatt)
Hawk: 39 kr for 0,5 l (før midnatt)

Grupper på Facebook

For deg som virkelig er på jakt etter billig øl, finnes det egne grupper for dette på Facebook der medlemmene oppdaterer siden. Gruppen "Billig øl i Oslo" har nærmere 7.000 medlemmer som er interessert i lave ølpriser i hovedstaden.

image: Og vinneren er...


Les også: Her er de beste taxfree-kjøpene

Vet du om steder der de serverer enda billigere øl? Tips leserne under!

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!