Nyttig trend: Factory outlet

- Her kan jeg handle klærne til 50 - 70 prosent rabatt av det de koster til full pris, forteller Heidi Gadgaard.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nyttig trend: Factory outlet

  1. Handleråd
  2. Her er utsalgene

Vi traff Gadgaard i InWear Factory Outlet i Oslo, en av de mest populære såkalte fabrikkutsalgene her i landet. Forretningen selger de danske klesmerkene InWear, Matinique og Part Two, som ligger i øvre prisleie i markedet.

Heidi Gadgaard handler ofte på Inwear Factory Outlet i Oslo. (Foto: Dag Yngve Dahle)
Heidi Gadgaard handler ofte på Inwear Factory Outlet i Oslo. (Foto: Dag Yngve Dahle) Vis mer

- Jeg handler ofte her, mest på grunn av prisene, men også fordi de faktisk har et godt utvalg av klær. Nylig kjøpte jeg en shorts til 50 kroner her. Og når noe koster en femtilapp, gjør det liksom ikke så mye dersom plagget har en liten feil, mener Heidi Gadgaard.

Ikke fra fabrikken

Inwear Factory Outlet selger nemlig vareprøver og klær med mindre skjønnhetsfeil samt klær butikkene ellers ikke får solgt. Tross navnet kommer altså ikke varene rett fra fabrikken.

- Vi selger stort sett fjorårets overskuddsvarer fra butikkene våre. I tillegg kjøper vi inn en del nye klær fra hovedlageret i Danmark, forteller Cathrine Sperre, direktør i InWear Norge.

Vi ser at overskuddsvarer utgjør en stor andel av klærne. Mange av dem finnes kun i svært små eller svært store størrelser. Andre klær i forretningen har barokke farger.

Dumping

Ikke alle motekjeder selger ut overflødige varer på denne måten. Sesongbetonte salg vitner om noe annet. Mange kjeder velger også å arrangere jevnlige fabrikkutsalg av kort varighet, fra et par uker til et par måneder. I InWear kaller de dette dumping.

- Vi velger å ta oss av dette selv for å ha kontroll med salget. Da unngår vi dumping i markedet, som gjerne forstyrrer salget til butikkene våre, mener Cathrine Sperre.

Vi har funnet fram til flere utsalg av denne typen rundt om i landet. Klikk på linken øverst til høyre i artikkelen for å se listen.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!