Det er ennå ikke for sent å skaffe seg storbyferie nyttårsaften. Internett er nøkkelen.
Det er ennå ikke for sent å skaffe seg storbyferie nyttårsaften. Internett er nøkkelen.Vis mer

Nyttårsfeiring i utlandet? Fortsatt mulig!

Storbyene London, Paris, Berlin og andre europeiske metropoler satser alle på tidenes nyttårsfest. Skulle du plutselig finne ut at dette kunne du tenke deg, må du sette i gang – snart er det for sent.

Alle reiseoperatørene DinSide snakket med fredag meldte at de var fullstendig utsolgt for storbyferie i dagene før og etter nyttårsaften. Det eneste de kunne by på var noen få ukesturerer til enkelte av storbyene og pakketurerer til tradisjonelle sydendestinasjoner.

Rikelig med flybilletter

Både SAS og Braathens har rikelig med flybilletter ledig i dagene før nyttårsaften. Ryan Air har også enkelte billetter igjen. Alle tre flyoperatørene anbefalte imidlertid på det sterkeste å bestille så snart som mulig. Snart er alt utsolgt!

Men hvordan skaffer du overnatting? Svaret er Internett. Det finnes et vell av hjemmesider med informasjon om overnattingsmuligheter i London.

DinSide prøvde to metoder som begge ga fullklaff. Vi gikk inn på internettadressen www.londontown.com og fant raskt frem til rikholdige lister overtradisjonelle hoteller, små familiehoteller og hundrevis av Bed & Breakfast – ”hoteller”.

Blant den rikholdige listen plukket vi ut Georgian House Hotell, et Bed & Breakfast hotell med adresse sentralt i London (like ved Victoria Station). Vi tok en rask telefon for å få et pristilbud. Minutter senere hadde vi bestilt og betalt etter å ha oppgitt vårt kredittkortnummer over telefonen.

Den engelske resepsjonisten meldte at det var få rom igjen og at de regnet med å være helt utsolgt for rom i dagene før og etter nyttårsaften i løpet av kort tid. Det samme meldte to andre hoteller i London som DinSide snakket med fredag.

Pris for to voksne og ett barn for fire netter fra 30 desember til tredje januar var 294 pund (om lag 3.500 kroner). Flybilletter bestilte vi hos Ryan Air. For to voksne og ett barn kostet billetten(e) totalt 3.925 kroner. I løpet av minutter ordnet vi altså nyttårsfeiring i London for to voksne og ett barn til totalprisen

Flybilletter

Fredag hadde SAS ledige billetter på følgende avganger for deg som vil til London dagen før nyttårsaften (alle avganger fra Gardermoen): 07.40, 10.55, 15.00, 17.10, 19.50. SAS hadde ledig retur både 10.30, 17.35 og 19.20 andre januar. For én voksen og to barn fikk vi følgende pris: 2394+1464+1464: totalt 5.322,-

Braathens hadde også billetter på flere avganger de aktuelle dagene. Med Braathens Back pris fikk vi følgende tilbud for en voksen og to barn: 2.323+1.378+1.378: totalt 5.070 kroner.

Både SAS og Braathens var altså godt over 1.000 kroner dyrere enn Ryan Air. Nå er riktignok Stanstead flyplass noe lenger unna Heathrow og Gatwick - flyplassene SAS og Braathens benytter. Det er derfor noe dyrere å komme seg til og fra Stanstead, men reiser du kollektivt utgjør ikke differansen mange kronene.

Dette tilbyr reisebyråene

Saga Sol:

  • Avreise: 26 des. retur: 2 Jan: Madeira - 3995,- (1prs. i reisefølge) 1 uke, usps. hotel. Madeira skal bades i lys (alle mulige farger!!) og er beryktet for et forrykende fyrverkeri som kan beskues fra åssiden der resortene ligger..
  • 26 Des. Porto Plata - Dominikanske Republikk - 2 uker - 5995,- (1 pers. i reisefølge) retur, usps. hotel.
  • 26 Des. - 3 Jan. London. 4145,- ( 1pers.) Regent Palace Hotel (2 stjerners bad i gang) i Bayswater distriktet.
Ving reiser:
  • 28 des. - 4 Jan. Tenerife. 2995,- Usps. hotel.
  • 27 Des. 2 uker. Barbados. 6995,- uspes hotel.
Star tour:
  • 26 Des. 2 uker. Tenerife. 2598,- uspes.
  • 27 des. 2 uker. Lanzarote. 2598,- uspes.
  • 30 des. 2 uker. Agadir (Marokko) 2698,- uspes.