Nytt: Vin i pose

Produsenten av bag-vin hevder at du nå kan få i både pose og sekk.

Publisert
Sist oppdatert

Produsenten av den nye vinen i pose, bag-vin, hevder at posen gir en miljøgevinst på opp til 80 prosent sammenliknet med glass.

Kommer til Norge

Nå lanseres den aller første bag-vinen i Norge, med hvitvinen Arniston Bay 2007 fra det sørafrikanske selskapet The Company of Wine People i spissen. Flaskevarianten i sin 2006-utgave har rukket å bli en av Vinmonopolets bestselgere i sin kategori.

Vin i bag. <i>Foto: V&S Norway.</i>
Vin i bag. Foto: V&S Norway. Vis mer

Den første bag-vinen er allerede i Vinmonopolets butikk i Tromsø. I andre deler av landet skal det
være mulig å bestille den. Den rommer 1,5 liter vin, som tilsvarer to vanlige vinflasker i glass. Dette gir et miljøregnskap med betydelige gevinster, med en reduksjon av CO2-utslipp forbundet.

Skal være smartere

Det hevdes videre at bag-vinen skal ha en enkel tappekran, er lett å ha med seg, blant annet fordi den etterlater seg mindre avfall.

I november følger den røde bag-vinen Versus i 2 liters forpakning, en fruktig rødvin laget av 55 prosent Merlot og 45 prosent Cabernet Sauvignon. Bag-vinen holder seg meget godt i forpakningen; med en holdbarhet som er bedre enn kartongvin er vinen drikkbar opp til en måned fra den blir åpnet.

Kilde: Pressemelding fra V&S Norway.

Mer om luksusforbruk:


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer