Vær skeptisk til firmaer som vil gi deg gratisprøver på diverse helseprodukter. Ikke alle er like seriøse. Foto: COLOURBOX:COM
Vær skeptisk til firmaer som vil gi deg gratisprøver på diverse helseprodukter. Ikke alle er like seriøse. Foto: COLOURBOX:COM Vis mer

Nytt selskap lurer norske kunder

Tar betalt for slankeprodukter som skulle være gratis.

Publisert
Sist oppdatert

Nettsvindel blir stadig mer utbredt, og mens enkelte forsøker å lure de som søker kjærligheten på nettet, er nettbanken et yndet mål for andre kriminelle.

Tidligere i år kunne DinSide fortelle om firmaet FormLife, som lurte en rekke norske kunder i fjor. Leder Ragnar Wiik i Forbruker Europa kunne da fortelle at et annet firma var i gang og opererte med de samme produktene og samme framgangsmåte, blant annet via forlokkende tilbud på Facebook.

Nå går Forbruker Europa ut og advarer mot firmaet, som går under navnet Formezones.

>> Her handler du trygt: Nettbutikken nordmenn foretrekker

Trekker penger fra kundene

Selskapet, som befinner seg i Danmark, tilbyr gratis prøver på diverse slankeprodukter. Nå har både Forbruker Europa og Forbrukerrådet mottatt klager fra flere personer som reagerer på selskapets praksis.

Blant annet trekker de penger fra kundenes betalingskort uten at dette er avtalt på forhånd.

– Formezones kunder forteller at de har takket ja til en gratis velkomstpakke for diverse helseprodukter, men endt opp med at deres betalingskort er blitt belastet og at de har blitt abonnent uten samtykke, sier Ragnar Wiik i en pressemelding.

DinSide jobber med å få kontakt med selskapet for en uttalelse om deres praksis.

Les også: Fikk tollsjokk etter netthandel fra eBay

Flere useriøse aktører

Selskapet Formzones som Forbruker Europa nå går ut og advarer mot, er slett ikke alene om sin useriøse praksis. Forbruker Europas søsterkontor i Sverige, Konsument Europa, advarer også mot flere andre aktører som driver på en tilsvarende måte.

I hovedsak gjelder det selskaper som selger helseprodukter, legemidler, kosttilskudd, slankemidler og liknende.

Også her er gratisprøver som viser seg å binde deg til et abonnement uten advarsel, en gjenganger.

Slik får du penger tilbake

Skulle du allerede ha gått i fella, har du følgende muligheter for å få pengene tilbake:

– En belastning må være godkjent av deg for at det skal gjelde. Det kan du ta opp med kortutsteder/banken din, forteller Wiik.

Er det et kredittkort pengene er trukket fra, har du dessuten mulighet til å klage til kredittgiver, som skal dekke tapet. Forbruker Europa anbefaler og å klage til Finansklagenemnda om man ikke når frem mot banken.

Dersom du visste at du inngikk et abonnement, kan du benytte deg av angreretten, som ved bestilling fra internett er på 14 dager.

Les også: Disse varene er helt tollfrie

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer