DITT FORBRUK: Egen mobilbruk avgjør hva som er det billigste alternativet for deg. Foto: Frederic Cirou / PhotoAlto
DITT FORBRUK: Egen mobilbruk avgjør hva som er det billigste alternativet for deg. Foto: Frederic Cirou / PhotoAltoVis mer

Nytt mobilselskap satser på kontantkort

Chilimobil vil gjøre kontantkort billigere.

Tirsdag 17. april lanseres det nye mobilselskapet Chilimobil, som i første omgang satser på kontantkort-abonnement til mobilkundene.

– Vi ønsker å etablere kontantkort som den billigste og beste løsningen for mobilkommunikasjon i Norge, sier daglig leder Harald Bøyum i en pressemelding.

Lanserer kontantkort

Ifølge Post- og Teletilsynet er det hele 1,5 millioner nordmenn som har et kontantkortabonnement.

Tirsdag blir nyheten Chilimobil tilgjengelig på nett og i samtlige Narvesen, 7-eleven og Shell 7-eleven- butikker. Kundene vil få samme dekning som Telenor-kundene.

- Kontantkortkundene har vært mobiltelefonselskapenes melkeku i årevis. De er trolig de eneste forbrukerne som straffes for å betale på forhånd. Det har vi gjort noe med. Med vårt kontantkort kan du i praksis ringe dobbelt så lenge i forhold til for eksempel NetCom, Telenor og Chess – med samme fleksibilitet og med de laveste prisene i markedet, sier Bøyum.

Det nye mobilselskapet skal tilby ringepriser på 0,29 og 0,19 kroner per minutt. Den laveste ringeprisen krever at kunden lader kontantkortet med 399 kroner per måned.

Dataprisen blir 2,99 kroner per MB, og maks 10 kroner per dag.

Tidligere i år kunne derimot en av Chilimobils eksisterende konkurrenter, mobilselskapet Talkmore, annonsere at de var landets billigste på kontantkort da de åpnet for å gi kontantkort-kundene de samme prisene som på faste abonnementer.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Så da gjenstår det å spørre seg, om Chilimobil klarer å danke ut Talkmore?

Les også: Sjekk om telefonen er fuktskadet - og hva du har krav på

Mobilbruk avgjør

Det som i stor grad avgjør hvilket abonnement som er billigst for den enkelte, er mobilbruken.

Nylanseringen Chilimobil ønsker å være billigst på kontantkort, og er et rimelig alternativ om man ikke bruker mobilen så mye.

Ved økt bruk, kan Talkmore derimot se ut til å være billigere alternativ. Dette fordi de inkluderer relativt store mengder ringetid, sms, nedlastede data og mms til en fast pris per måned i sine kontantkort-abonnementer.

Har man samme forbruk som det Talkmore-abonnementene inkluderer, med kontantkort fra nye Chilimobil, vil man gå over det faste månedsbeløpet i totale kostnader.

Priseksempel, om du ringer 300 minutter og sender 300 minutter i løpet av en måned:

  • Talkmore Alt-i ett: 199 kroner*

    (Kontant-abonnementet inkluderer 500 gratis ringeminutter og sms).

  • Chilimobil: 234 kroner*

    (*ikke inkludert startavgift)

    Finn ut hvilket mobil-abonnement som lønner seg for deg med DinSides mobilkalkulator.