Livet som nygift er ofte ingen dans på roser. Foto: colourbox.com
Livet som nygift er ofte ingen dans på roser. Foto: colourbox.com Vis mer

Nygifte kvinner depper

Stadig flere rammes av "the bridal blues".

Mange kvinner opplever å få en skikkelig nedtur etter at bryllupet og bryllupsreisen er overstått. Det viser en fersk amerikansk undersøkelse, melder avisen Daily Mail.

Les også: I gode og onde dager

Etter måneder med nitidig planlegging og forberedelser til den store dagen, med en eventuell påfølgende bryllupsreise, kommer hverdagen i mange tilfeller som et sjokk etter at alt har lagt seg.

Urealistiske forventninger

Amerikanske psykologer opplever at stadig flere kvinner oppsøker dem for hjelp til å takle tilværelsen som nygift. Psykologene omtaler fenomenet som "the bridal blues".

- Forventningene til hvetebrødsdagene er ofte så høye hos nygifte kvinner, at hverdagen kan komme som en stor nedtur. Lykkerusen legger seg faktisk så raskt at opptil 10 prosent finner det nødvendig å oppsøke hjelp for å takle omstillingen, sier psykolog Michelle Gannon til Time magazine.

Les også: Ekteskap er sunt

Hun forteller at et økende antall nygifte kvinner søker råd for nygifte via ulike nettsider. Ifølge psykologen kunne mange nygifte imidlertid ha godt av en virkelighets-sjekk. Mange krisemaksimerer og frykter at ekteskapet vil gå nedenom og hjem når de forteller om krangling om sex, penger og husarbeid.

Lider i det stille

- Da pleier jeg å stille dem følgende spørsmål; Hvem har gitt deg en forestilling om at ekteskapet ikke innebærer hardt arbeid? Det gjør det, og det er helt normalt, sier hun.
Hun påpeker også overfor klientene sine at de selv er ansvarlig for sin egen lykke og selvstendighet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Nygift mann lot som han var kidnappet

Dr. Terry Eagan er medisinsk leder av the Moonview Sanctuary i Santa Monica, California, og han betegner tilstanden som disse nygifte kvinnene befinner seg i som en hemmelig og stille depresjon, fordi kvinnene som blir rammet ofte er for flaue og skamfulle til å fortelle om det til noen.