Nye konkurrenter i 2015

Elkjøp tror ikke de små aktørene vil klare seg.

Elkjøp frykter helt andre konkurrenter i 2015. Amerikanske Amazon.com er en av dem. Foto: Kristina Picard
Elkjøp frykter helt andre konkurrenter i 2015. Amerikanske Amazon.com er en av dem. Foto: Kristina Picard Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Jeg ser ikke noen åpenbar grunn til å handle hos dem, sier Elkjøps nordensjef Ronny Blomseth om sine konkurrenter MPX, Komplett, Elprice og DustinHome.

Elkjøp vokser seg stadig større i Norden, men følger nøye med på konkurrentene. I går inviterte kjeden alle sine leverandører til strategikonferanse på Oslo Plaza, og der kom det frem at de tror elektronikkbransjen i Norge ser helt annerledes ut om få år.

Expert, MPX, Komplett, Elprice og Dustin Home er blant de viktigste konkurrentene til Elkjøp i dag, men det var bare Expert som var med på oversikten da Elkjøp presenterte det de tror vil være deres viktigste konkurrenter i 2015.

Norden-sjef i Elkjøp Ronny Blomseth frykter de store, ikke de små.
Norden-sjef i Elkjøp Ronny Blomseth frykter de store, ikke de små. Vis mer


Blomseth tror de små nettaktørene vil slite og at bildet vil se helt annerledes ut i 2015.

– I dag er Komplett 3. størst i Norge, i 2015 tror vi de vil ligge betydelig lengre nede på listen. Dette er basert på erfaringer fra Tyskland, England og Sverige, sier Åshild Indresøvde i Elkjøp til DinSide.

men Komplett var soleklar favoritt blant DinSide-leserne i fjor.

Må man være stor for å klare seg i bransjen?

– Det gir mange fordeler å være stor, sier Blomseth til DinSide.

– Vi er selvfølgelig her i 2015

Kan Blomseth ha rett? Elprice er allerede konkurs, det samme er Amentio. Er det fare for at de rene nettbutikkene vil lide samme skjebne?

Administrerende direktør for Komplett og MPX Anton Hagberg, tar nyheten med et smil.

– Det er egentlig fint at Elkjøp ikke har oss på kartet for 2015. Da kan vi fortsette å jobbe med det vi har troen på, og så kan de jobbe med sitt, sier Hagberg.

Anton Hagberg i MPX og Komplett tror kunden vinner uansett. Foto: Komplett.no
Anton Hagberg i MPX og Komplett tror kunden vinner uansett. Foto: Komplett.no Vis mer


Han legger til at det ikke er så viktig for selskapet hva Elkjøp synes eller tror, det er kundene som er det viktigste. Han viser til Kundebarometeret 2011:

– Der ligger Komplett rangert som nummer syv uavhengig av bransje, sammenlignbart så ligger Elkjøp på 166. plass. Da synes jeg tallene taler for seg selv, og så får kundene bestemme hvor de vil handle.

Så du tror ikke Elkjøp får rett?

– Jeg tror kundene har rett, jeg. Men vi er selvfølgelig på kartet i 2015 også, sier Hagberg til DinSide.

Frykter Amazon.com

I 2015 tror Elkjøp de har helt andre konkurrenter enn i dag. De ser for seg at kjeden da konkurrerer med Expert, amerikanske Amazon og tyske Media Markt.

– Amazon.com er tredje størst i verden på elektronikk, og de har ambisjoner om verdensherredømme, så vi forventer at de vil komme, sier Blomseth om nettbutikken som mange nordmenn forstatt bare forbinder med bøker.

Tyske Media Markt er han imidlertid litt mindre bekymret for:

– De har sagt de vil komme til Norge, men de har tapt mye penger i Sverige, og jeg er derfor i tvil om de vil greie å tjene penger i Norden, sier Blomseth.

>>> Men Media Markt vil presse priser

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer