Her er noen av nyhetene du vil se i butikkhyllene fra 1. februar.
Her er noen av nyhetene du vil se i butikkhyllene fra 1. februar.Vis mer

Nye dagligvarer i butikkhyllene

Se noen av nyhetene som rulles ut i butikkhyllene i disse dager.

1. februar er den offisielle datoen for vinterens vareslipp, men du har kanskje allerede lagt merke til produktnyhetene i butikkhyllene. Og har du ennå ikke sett dem, er de nok i alle fall på vei ut.

LES OGSÅ:

Tre ganger i året ryddes hyllene i dagligvarebutikikene for å gjøre plass til nye produkter. I tillegg til februar, er det ett slipp i mai og ett i september.

Totalt sett er det gjerne snakk om et tusentalls "nye" varer hver gang, men du skal være oppmerksom på at det ikke nødvendigvis er snakk om tusen fullstendig nye varer, som lanseres. Ofte er det kun snakk om relanseringer, pakningsendringer og ny design.

Rema 1000 er billigst i pristest - men er du Coop-medlem, er det der du handler billigst!

Ikke liv laga

Ifølge en artikkel i Kampanje, får ni av ti produktnyheter et kort liv i hyllene, og mindre enn fem prosent vil vare i mer enn to år.

Noen av fjorårets høstnyheter som fikk et kort opphold i butikkhyllene, er Stabburet Kokkeklare kjøttkaker og Stabburet Kokkeklare karbonader. Ifølge Inger Marie F. Ingdahl, kommunikasjonssjef hos Stabburet, er disse produktene nå tatt ut av hyllene.

– Disse produktene ble introdusert som ordentlige kvalitetsprodukter da de kom i fjor vinter. Vi tror hovedårsaken til at de ikke slo an regelrett var fordi prisen ble for høy i forhold til forventningene. Ellers erstatter vi Gøy Eple med Gøy Appelsin, men å bytte ut til nye smaker er noe vi ofte gjør, sier Ingdahl til DinSide.

Ifølge Anne-Cathrine Sandø, kommunikasjonsrådgiver hos Stabburet, er sju av ti nye produkter fra Stabburet fremdeles på markedet etter tre år.

Konkurransetilsynet bekymret over avtale mellom ICA Norge og Norgesgruppen: Samarbeid kan gi høyere priser

Suksesshistoriene

Lise-K Godfrey, markedsdirektør for Kavli og Q-Meieriene, sier at deres høstlanseringer ble godt mottatt.

– Det er gledelig å kunne konstatere at alle fjorårets nyheter er godt mottatt i markedet og blir selvsagt værende. Dette gjelder eksempelvis Q Snjo-produktene og Q Lettrømme i flaske, samt Kavli Hot Taco ost og Kavli Chorizo&Parmesan ost, sier Godfrey.

Stabburet fremhever fjorårsnyhetene Grandiosa Nachos, Big One American Diner og Fun Light Fruktfest som noen av suksessene i fjor.

– Grandiosa Nachos fikk en bra mottakelse i fjor, og ble solgt i 2,5 millioner enheter. Vi tror dette skyldes at nordmenn elsker taco, og at det ikke fantes en pizza i frysedisken med nacho-chips fra tidligere. Nachos på pizza har lenge vært populært på restaurant, sier Ingdahl i Stabburet.

Nå satser Stabburet videre med enda en ny Grandiosa-variant, som du kanskje allerede har fått med deg: Grandiosa med kebab.

Her er nyhetene

Nedenfor kan du se noen av nyhetene som rulles ut i norske dagligvarehyller i disse dager.

Vi gjør oppmerksom på at dette ikke er en fullstendig oversikt over alle nye produkter som kommer, men kun noen smakebiter.

Stupedama ble relansert i 2012, i forbindelse med sitt 50-års jubileum. Nå har Brynhild Gruppen besluttet å gjøre Stupedama til et årlig innslag i butikkene, og hun vil være å finne i butikkhyllene i en begrenset periode, om sommeren. Hun kommer i butikkene fra mai.
Nå kommer disse tubeostene i større forpakning. Foto: Kavli
Fazer Angry Birds Egg spinner på de populære finske fuglene. Foto: Haugen-Gruppen AS
Flere nye potetgullsorter fra Kims: Tre typer naturchips, og Smaksløk - som er vinner av "Smaken av din fredag". I tillegg relanseres Baconsnacks, Micropop og Polly Turmiks . Foto: Kims
Seigdamer har vært på markedet også tidligere, men har vært borte fra markedet noen år. Nå kommer Deilige Damer med nye smaker: frisk jordbær, mango, fersken, mandarin og plomme. Foto: Nidar
Gamle kjenninger, nå med noen nye biter. Foto: Mondelez International
Tre av fire nye Skyr-produkter: Skyr Bringebærmett, Skyr Naturell og Skyr Rips & Vanilje. I tillegg kommer også Skyr Vaniljevilje. Foto: Q-Meieriene
Nytt fra Freia: Twist på boks har tidligere vært på markedet, og blir nå relansert i begrenset opplag. Freia Premium Karamell er den 12. varianten av Premium-sjokoladene. Jumbomais er stemt fram på Facebook, og kommer i begrenset opplag. Japp Star: Melkesjokolade fylt med karamell og peanøttkrønsj - er førlansert i enkelte butikker og kiosker. Foto: Mondelez International
To kjeksnyheter fra Freia: Freia kjeks med biter av dronningsjokolade og den barnlige Freia Sjokojungel. Foto: Mondelez International
Oreo med vaniljekrem har vært på markedet en stund, og denne utgaven med sjokoladekrem ble solgt i begrenset opplag høsten 2012. Nå kommer den som fast sortiment. Foto: Mondelez International
Nyheter for utvortes bruk: To nye såper fra Dove og en feminin rosa variant fra Lypsyl. Foto: Lilleborg
Mer kokkeklart: Middagspai som du kan tilsette hva du vil av topping - eller blåbær- eller eplepai til dessert. Foto: Kristin Sørdal
Her har familien vært i fokus: Ovnsrett med laks og pasta - eller kylling og bacon. Foto: Kristin Sørdal
I Sverige har kebabpizza lenge vært en bestselger både i frysedisken og på gatekjøkken. Nå kommen denen pizzaen også til norske frysedisker. Den skal kunne rulles som en rullekebab, og kommer med kebabkjøtt av storfe, mais, jalapeno og mozzarellaost - toppet med kebabsaus. Foto: Kristin Sørdal
Ketsjup nå helt uten konserveringsmidler. Foto: Kristin Sørdal
Tre nye fra YT: YT Myslibar, Energibar og Restitusjonsbar.Målgruppen for alle disse er de som trener tre gamger i uka eller mer. Foto: Tine
To nye juicer fra Tine: Sunniva Frokostjuice og sesongjuicen med pære og solbær. Foto: Tine
Lettere matfløte og fyldigere Jarlsbergost. Jarlsberg Edel er årets største nyhet fra Tine, og den største lanseringen til Jarlsberg noensinne, ifølge Tine. Lett matfløte har de samme bruksområdene som originalen. Foto: Tine
To nye kaviarer fra Mills: Mildrøkt og ekstra røkt kaviar. Du kan se hvor kraftig røkesmaken er ved hjelp av røkeskalaen som tubene er utstyrt med. Foto: Mills
To nye ferske sauser fra Mills: Kremet kyllingsaus og Peppersaus. Foto: Mills
Knekkebrødsnacks med frø og havsalt. Foto: Haugen-Gruppen AS
Mørk sjokolade med tre forskjellige vodkafyll. Foto: Haugen-Gruppen AS
Cipolline Borretane er en italiensk løk, her lagt i balsamicoeddik. Foto: Haugen-Gruppen AS
Rugbasert knekkebrød med middelhavsurter: rosmarin, basilikum, timian, persille, oregano og løk. Foto: Haugen-Gruppen AS
Dette tror leverandøren blir en av de største suksessene blant februarnyhetene. Et alternativ til potet- eller kålrabistappe. De har tørket potet, gulrot, kålrabi, pastinakk, selleri og løk og laget en mos av det. Foto: Toro
Toro Smash-vafler, med biter av Smash-sjokolade. Foto: Toro
Cake Pops er det nye innen baketrender. En browniesaktig kake som bakes med en pinne, før den dyppes i BergeneMelk-melkesjokolade som stivner på kaken. Foto: Toro
Bryggas reke & krepsesalat, med kesam og karri. Foto: Denja
Coop lanserer en ny serie: "Ekte husmannskost". 11 kjøttråvarer, slik som svineknoker, okselever, oksehaler, høyrygg, bog, bibringe, karftben, osv. som man kan bruke til å lage mat fra grunnen av. De kommer med handleliste og oppskrift på etiketten. Foto: Coop
Ny frokostblanding: Shredded Wheat fullkornsputer med en kjerne av røde bær: bringebær, jordbær og tranebær. Du kjenner dem sikkert som vanlige hveteputer - uten bær inni. Foto: Nestle
Maggi rasp til ulike retter: Crispy Chicken Chili, Crispy Chicken Garlic og Crispy Fish Classic. Vend kjøttet/fisken i egg, så i rasp, sett i ovnen og vent. Foto: Maggi