Nybakte mødre er nettavhengige

Får ro i sjelen av å alltid være tilkoblet.

Mange nybakte mødre klarer ikke å slappe av hvis de ikke har nettilgang. Foto: colourbox.com
Mange nybakte mødre klarer ikke å slappe av hvis de ikke har nettilgang. Foto: colourbox.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vi er nå så avhengige av teknologi at en tredjedel av oss føler oss urolige hvis vi ikke har tilgang til Internett eller kan bruke mobiltelefonen vår, melder PA News.

Les også: Beskyttelse mot mobilstråling

Stresset uten nett

Ifølge undersøkelsen, som ble utført av Virgin Media, ble 35 prosent stresset hvis de ikke kunne kontakte familien umiddelbart. 33 prosent følte seg urolige hvis de ikke kunne jobbe online, mens 27 prosent hevdet at de var mest bekymret for å ikke kunne kommunisere med venner.

Les også: Møt legen din på Facebook

Det å ikke ha tilgang til onlinekart (25 prosent), kunne besøke datingsider (21 prosent) eller shoppe etter de beste tilbudene (15 prosent) forårsaket også stress.

To tredjedeler av personene som deltok i undersøkelsen hevdet at de følte seg mer avslappet når de hadde umiddelbar nett- eller mobiltilgang, og denne gruppen ble døpt Sosos – ”Switch on to switch off”.

Les også: Helbreder deg via Wikipedia

- En forbindelse til verden utenfor

- En livsstil der man alltid er ”på” passer nok ikke for alle, men denne rapporten kaster lys over at det faktum at det finnes et betydelig antall mennesker som faktisk får mer ro i sjelen av å alltid være tilkoblet, sier Mark Schweitzer, som er daglig leder i Virgin Media.

Rapporten hevder at en stor andel av hjemmeværende foreldre er såkalte Sosos. Nesten halvparten av disse sa at det å alltid være tilkoblet fikk dem til å slappe av, og én av syv brukte nettdiskusjonsforum for foreldre.

Les også: Ikke stol på disse helsetipsene

- Særlig nybakte mødre må gjerne være hjemme i ganske lange perioder, og da er slike diskusjonsforum en forbindelse til verden utenfor, sier Siobhan Freegard, som var med på å starte nettsamfunnet Netmums.