Ny vekt med samboer

Har du planer om å flytte med din kjære? Da er sjansen stor for at du snart vil endre vekt.

Trodde du at det bare var fryd og gammen å flytte sammen med kjæresten? Tro igjen. Kvinner legger på seg når de får samboer.

Menn går derimot ned i vekt. Det viser en britisk studie.

Forandrer diett
I begynnelsen av et forhold, gjør vi alt for å virke attraktive overfor partneren. Men når vi flytter sammen, må vi tilpasse oss hverandres livsstil. Mange ønsker dessuten at kjæresten skal være fornøyde med alt de gjør.

Det vil i mange tilfeller si at kvinnen begynner å spise tyngre og mer fet mat, som fetende sauser i store porsjoner. Mannen begynner å spise sunnere mat og mindre sukker.

Menn i samboerskap spiser også mer regelmessig enn ungkarer, ifølge forskerne fra Newcastle University.

Det er mannen som i størst grad forandrer diett. Grunnen til dette er hovedsakelig at det som regel er kvinnen som handler og lager mat.

Begge kjønn får bedre immunforsvar hvis de gifter seg.

Ikke hans skyld
Det er ikke bare menn som har skylden for kvinnens økende vekt.

- Du kan ikke bare gi skylden for en usunn livsstil eller diett til partneren, da det er mange ting som kan påvirke hva du spiser og gjør, sier sier forskningsleder Amelia Lake ifølge Daily Mail.

Hun mener at par bør bruke hvetebrødsdagene til å gjøre forandringer i livet.

- Par som flytter sammen burde bruke muligheten til å lage positive forandringer i dietten og livsstilen ved å jobbe sammen og støtte hverandre, sier hun.

Har du allerede vært i samboerskap en stund, er det ingen grunn til å gi opp. Ifølge Lake er det aldri for sent å forandre på livsstilen.

Tar forholdet slutt, er det også kvinner som merker det mest. De begynner å trøstespise, noe som medfører økt vekt.

Tidligere forskning har vist at ekteskap gjør deg frisk.

 

Mozon, 12.4.2006