Ny vår for Annette

For første gang på tolv år slipper Annette å ta allergitabletter. Det takker hun alternativ behandling og medisin for.

Publisert
Sist oppdatert

- Jeg er så mye mer våken og opplagt! Allerede etter første behandlingen med akupunktur merket jeg endring. Jeg følte meg lettere i kroppen, ble klar og våken i blikket og fikk mer energi, forteller Annette Strømsnes, en aktiv yrkeskvinne på 50 år som er ivrig mosjonist og friluftsmenneske.

I februar tok hun kontakt med en klinikk i Oslo, for å forsøke alternativ behandling mot allergi i pollensesongen. Hun startet like etter med intensiv akupunkturbehandling og deretter homeopatibehandling. Hittil har hun ikke tatt en eneste allergitablett. Verken or, hassel eller bjørka som nå spretter for fullt har gitt henne allergiske reaksjoner.

Les også: Slår allergialarm

Fikk ikke hjelp
- I tolv år har jeg måttet bruke allergitabletter hele pollensesongen - fra februar til august. Jeg har forsøkt å la være å ta tablettene, men det har bare resultert i hodepine, forkjølelse, rennende øyne og nese, tungpustethet og hoven kropp.

De første symptomene merket Annette allerede som 20-åring. De artet seg som utslett og kløe rundt øynene, men det slo henne ikke at det kunne være allergi. Heller ikke legen sa noe om det. I dag vet Annette at hun er allergisk mot pollen og har kryssallergi – som betyr at hun reagerer på visse matvarer.

Les også: Pollen utløser matallergi

Som 26-åring hadde hun vært hos lege flere ganger uten resultat eller videre henvisning. Derfor tok hun for første gang kontakt med en homeopat etter anbefaling fra venner. Da hadde hun periodevis hatt reaksjoner som kvalme og hodepine i tillegg til øyeplagene. Homeopaten mente utslettene kom av matallergi, og da Annette sluttet å spise enkelte urter og matvarer forsvant utslettene rundt øynene.

Men selv om hun holdt seg unna visse matvarer og tok allergitabletter mot pollen, merket hun at allmenntilstanden hennes ikke var som den skulle. Da hun var like over 40 år, kontaktet Annette derfor Balderklinikken, som er en klinikk der leger, akupunktører, homeopater og ernæringsspesialister samarbeider på tvers av profesjonsgrensene.

Kan bli helt frisk
- Jeg fikk time hos en ernæringsfysiolog. Etter grundig konsultasjon og flere tester, fikk jeg en diett som jeg skulle følge i ett år for å bygge opp immunforsvaret mitt. Etter tre dager med dietten merket jeg så tydelig endring av min allmenntilstand at jeg aldri vil glemme det - det var en utrolig god følelse, sier Annette.

Da behandlingen hos ernæringsfysiologen var ferdig, ble hun anbefalt å forsøke akupunktur og homeopati mot pollenallergi, og det rådet har hun fulgt denne våren. Nå tar Annette homeopatisk medisin for å bygge opp immunforsvaret mot pollenreaksjoner, og skal fortsette med det ut sesongen. Homeopaten sier det er sannsynlighet for at hun kan bli helt kvitt pollenallergien, men at hun antageligvis må fortsette denne behandling et par sesonger til.

- Uansett utfallet er alternativ behandling å foretrekke. Jeg er mer opplagt og har mer energi, sier Annette.

Nå håper hun å bidra til at andre ser muligheten i alternativ behandling og medisin.

- Det er verdt et forsøk! Jeg håper at alternativ medisin og behandling tas inn i varmen av norske myndigheter og får økonomisk støtte på lik linje med allmennmedisin. Dette vil antagelig gi flere bedre helse og et bedre liv og redusere sykefraværet, mener Annette.

Les mer om alternativ behandling mot allergi

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer