Ny type kortsvindel

Kortsvindlerne har funnet nye metoder: Nå svindler de deg på bensinstasjonen!

Kortsvindlere har tilsynelatende flyttet virksomheten sin til bensinpumper med kortautomater, etter at sikkerheten ble bedre i minibankene, melder NTB.

Ved såkalt "skimming" blir et deksel satt utenpå det ordinære kortinntaket, og magnetstripen kan dermed avleses. Det er ifølge NRK første gang bensinstasjoner her i landet er blitt utsatt for en slik serie svindelforsøk mot kortautomater utendørs.

Opp mot førti kunder som har betalt bensin med bankkort de siste månedene, har fått tappet kontoen etter at kortet deres ble utsatt for skimming eller avlesing.

Tyvene har gjort ni anslag mot bensinstasjoner i Oslo-området de siste månedene.

Trukket 12.000 kr.

- Jeg ble jo veldig forbanna da jeg oppdaget at det var trukket til sammen 12.000 kroner, sier bensinkunde Trond Ratikainen til NRK.

Tyvene hadde da lagd en kopi av kortet hans, så de kunne stjele fra kontoen.

Sikkerhetsnivå

Bør bensinstasjonene få samme sikkerhetsutstyr som minibankene? (Avsluttet)
Ja(93%) 397
Vet ikke(4%) 17
Nei(3%) 14
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


- Metoden de har brukt er å parkere en bil ved bensinpumpa som om de skal handle bensin. Så installerer de skimmingutstyr på kortautomaten mens de later som de betaler, sier leder for etterforskningsavsnittet ved Sentrum politistasjon i Oslo, Knut Rykhus.

Får pengene tilbake


Ifølge NRK har Bensinstasjonenes bransjeforening oppfordret alle stasjoner over hele landet til å skjerpe vaktholdet.

Sammen med bankene vurderer Norsk petroleumsinistutt også om de skal installere samme sikkerhetsutstyr som hindrer skimming, slik som minibankene har fått. Det sier fungerende generalsekretær Inger Lise Nøstvik til NRK.

Ifølge Finansnæringens hovedorganisasjon får alle korteiere i denne saken tilbake penger de har tapt etter å ha fått kortet sitt misbrukt.

Kilde: NTB og NRK.

Mer bankstoff: