Ny svindelmail fra «Skatteetaten»

Nei, du har ikke fått skatterefusjon fra Skatteetaten.

<b>IKKE SVAR:</b> For å få din skatterefusjon, ber svindlerne om at du fyller ut ditt kredittkortnummer i et eget skjema. Det bør du åpenbart ikke gjøre. Foto: ILLUSTRASJON
IKKE SVAR: For å få din skatterefusjon, ber svindlerne om at du fyller ut ditt kredittkortnummer i et eget skjema. Det bør du åpenbart ikke gjøre. Foto: ILLUSTRASJONVis mer

Det dukker stadig opp nye svindelmail fra tilsynelatende seriøse aktører som Danske Bank, DNB og Skatteetaten. I år er intet unntak: Nå mottar nordmenn en ny svindelmail i innboksen, som varsler om at du har fått «skatterefusjon» pålydende 6874,44 kroner.

Men siden dette ikke har noe med ditt skatteoppgjør å gjøre, er det like greit å slette mailen med en gang.

Sjekk også Dinsides store oversikt over utbredte svindeltilfeller

Ikke svar på mailen: Slett den i stedet

Slik ser svindelmailen ut.
Slik ser svindelmailen ut. Vis mer


Som kjent mottok nordmenn selvangivelsen for 2014 i slutten av mars i år, med frist om å levere denne innen 30. april. Skatteoppgjøret kommer ikke før tidligst 24. juni.

Det er heller ingenting som heter skatterefusjon, slik denne svindelmail prøver å lure deg til å tro.

Altså bør du ikke fylle ut skjemaet med ditt kredittkortnummer, slik mailen ber deg om, men derimot slette hele greia.

Blir proffere

Også i fjor florerte det med mailer fra det som tilsynelatende var fra Skatteetaten.

Nytt av i år er at svindelmailen er skrevet på bedre norsk og generelt ser proffere ut. Blant annet er den også merket med Skatteetatens logo.

Men de sender ikke ut e-poster som denne.

- Skatteetaten vil aldri be om kredittkortinformasjon, sikkerhetskoder, regninger, kopi av pass, førerkort eller kontonummer via e-post, har Skatteetatens sikkerhetssjef Svein Mobakken tidligere uttalt i en pressemelding.

Å spille på tillit, og nettopp utgi seg for å være en seriøs aktør, er en kjent metode innen phishing, som dette er nok et eksempel på. Er du i tvil om en e-post du har fått er ekte eller ikke?

Slik skiller du phishingmail fra vanlig mail