Ny svindel-mail i omløp

Vil ha tak i informasjon om bankkortene dine.

Slik ser mailen ut, som slett ikke kommer fra NETS, men er et forsøk på å fiske ut informasjon om bankkortene dine.
Slik ser mailen ut, som slett ikke kommer fra NETS, men er et forsøk på å fiske ut informasjon om bankkortene dine. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere nordmenn har den siste tiden mottatt en e-post, hvor de oppfordres om å lagre informasjon om egne VISA-kort eller MasterCard for bedre beskyttelse av kortene.

Dette er imidlertid ikke en mail fra NETS slik det kan se ut som ved første øyekast, men et svindelforsøk for å tappe folk for kortinformasjon.

Phising-forsøk

Tidligere i år ble DNBs kunder utsatt for svindelforsøk, og også Sparebank1 ble rammet av et lite troverdig svindelforsøk i vinter.

Svindel-mailen som nå er i omløp fremstår å være fra NETS, som leverer kort- og betalingstjenester i Norden. Her forsøker avsenderen, på dårlig norsk, å lokke opplysninger ut av kortholdere for å kunne misbruke betalingskortene.

Dette står i mailen:

"Det har blitt brakt til vår oppmerksomhet at VISA / MasterCard må BESKYTTELSE
som en del av vår kontinuerlige forpliktelse til å beskytte dine kort og redusere svindel.

Hvis du kunne ta 3-5 minutter av din online opplevelse og muliggre beskyttelse av kortet ditt

Nr du starter å beskytte kortet ditt, vil du ikke oppleve fremtidige problemer med den elektroniske tjenesten.

For å begynne å beskytte ditt kredittkort, klikk på linken nedenfor"

Har du fått denne mailen, bør du åpenbart ikke trykke på lenken, men derimot slette hele mailen, og ikke gi bort noen form for personlige kortdata.

Les også: Unngå netthandel i en falsk nettbutikk

Slett mailen

NETS har ifølge egne nettsider opplevd lignende tilfeller tidligere, og presiserer at de eller de internasjonale kortselskapene aldri sender e-poster eller kontakter deg pr. telefon for å be om ditt kortnummer, utløpsdato, kontrollsiffer eller PIN-kode.

NETS påpeker også at om du allerede har oppgitt dine personlige data, bør du sørge for å få sperret de kortene dette gjelder.

Visste du at telefon-svindel blir stadig vanligere? Hør hva som skjedde da DinSides journalist ble oppringt av Microsoft-svindlerne