Ny startside?

Det er gjort på få sekunder å få nettleseren din til automatisk å gå til et annet sted på nettet enn idag når du kobler deg på internett.

De fleste store internettleverandørene leverer gratis nettlesere sammen med abonnementet. Disse er innstilt slik at du automatisk får opp leverandørens egen hjemmeside når du kobler deg på internett.

Mange er nok ikke klar over at de selv kan velge hvilken side som skal komme opp når de starter nettleseren, og at det bare tar sekunder å bytte.

Med Microsoft Internet Explorer

Øverst i menylinjen til Explorer står menyvalget "View" eller "Vis". Klikk på dette, og det kommer frem en rullegardin med nye valg. Velg "Internet Options" eller bare "Options" i eldre engelskspråklige versjoner. I den norske versjonen heter det "Alternativer".

Det kommer nå opp en valgboks med enda flere valg. Du klikker på kortet hvor det står "Navigasjon" i den norske utgaven, "General" i den amerikanske.

Så skriver du bare inn adressen til din nye startside. For eksempel kan du velge http://www.dinside.no

Med Netscape Navigator


Her velger du "Edit" i menylinjen på toppen av siden. Fra rullegardinen velger du "Preferences". I skjemaet som kommer frem, klikker du på "Navigator" i menyen til venstre og fyller så ut ny "home page".

Klikk OK, så er det gjort.

Om du velger DinSide som startside, vil du komme til Norges beste magasiner på internett innenfor Personlig økonomi, Data og Bil hver gang du starter nettleseren din. Du vil også ha tilgang til en lang rekke nyttige beregningsverktøy og markedsoversikter.