Ny ordning gjør det enklere å melde flytting

Nordmenn på flyttefot kan nå melde adresseendring til Folkeregisteret og Posten samtidig på Postens nettsider.

MELDE FLYTTING: Nå er det blitt endre å melde adresseendring. Den nye løsningen ligger på Postens nettsider. Foto: Berit B. Njarga
MELDE FLYTTING: Nå er det blitt endre å melde adresseendring. Den nye løsningen ligger på Postens nettsider. Foto: Berit B. Njarga Vis mer

Tidligere har det vært nødvendig å melde om flytting både til Folkeregisteret, som Skatteetaten har ansvaret for, og Posten hver for seg. Dobbeltarbeidet er det nå slutt på.

– Denne løsningen er et godt eksempel på et vellykket digitaliseringssamarbeid som gjør hverdagen enklere for brukerne, sier finansminister Siv Jensen (Frp).

Med den nye løsningen kan brukerne på posten.no gi samtykke til at Posten deler adresseendringen med Folkeregisteret. Årlig får Posten over 650.000 flyttemeldinger, mens Folkeregisteret mottar 500.000.

Den nye løsningen på posten.no gjør at brukerne gir samtykke til at Posten deler adresseendringen med Folkeregisteret. Alle som melder varig adresseendring kan benytte seg av den.

Fellestjenesten forenkler og effektiviserer brukernes hverdag, slår konsernsjef Tone Wille i Posten fast.

– Tjenesten er enkel og tidsbesparende for dem som skal flytte, og sikrer både oss og Skatteetaten data med høyere kvalitet. Vi er svært fornøyd med samarbeidet, sier Wille.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!