Skal du på handletur, prøv Zoom.no
Skal du på handletur, prøv Zoom.noVis mer

Ny norsk internettkjøpeguide

Zoom.no har lansert en kjøpeguide for norske forbrukere. Her kan du finne informasjon om ulike nettbutikker, samt gjøre prisundersøkelser og sammenlingninger ved hjelp av et enkelt tastetrykk. DinSide har tatt en titt.

Det kommer flere og flere aktører som tar i bruk internettteknologi på nye måter. DinSide har tatt i bruk javakalkulatorer, som gjør det mulig å finne de beste strømtilbud, mobiltelefonprisene, banklån og nå kommer Zoom.no
med nettagenter som sporer opp de billigste prisene på forbrukervarer.

Nyttig

Vi har tidligere skrevet om internettagenten til Acses.com, som sammenligner bokpriser, og finner de billigste bøkene hos over 30 internettbokhandlere i verden, inklusiv frakt til Norge. Zoom.no er også et slikt agentverktøy, bare i en mer begrenset målestokk. Her kan du bare finne priser hos norske nettsteder, og det er ingen sorteringsverktøy som rangerer de rimeligste tilbudene. Det er derfor opp til deg selv å lete frem og sammenligne de ulike tilbudene til nettbutikkene.

Mange linker

Zoom.no er delt opp i fire underkategorier som Chip.no (datautstyr), cover.no
(CDer), book.no (bøker), og Exit.no (reiser). Hvert av disse kategoriene fungerer som selvstendige nettsteder, og inneholder informasjon samt linker til ulike internettressurser. Det er ikke noe nytt å kategorisere nyttige nettsteder, dette har for eksempel Yahoo blitt spesialister på. Zoom.no er imidlertid mer oversiktlig, og har konsentrert seg om temaer som har med kjøp av produkter via Internett.

Prisundersøkelser

Et av hovedverktøyene til zoom.no er prissammenligninger av produkter hos et par utvalgte butikker. Foreløpig kan du bare søke på bøker, CDer eller dataprodukter. Vi får håpe det kommer flere butikker og kategorier etterhvert. For forbrukere er det nemlig viktig å innhente tilbud fra flest mulig butikker. Nå er det for eksempel kun tre bokhandlere å søke mellom. Vi prøvde å finne prisen på Sofies Verden, av Jostein Gaarder, på book.no, og fant ut at både CD-rom utgaven samt boken var likt priset hos de to bokhandlerne Norli og Bokkilden.no. Skal du spare penger på bøker, anbefaler vi deg heller å bruke agenten Acses.com.

Artikkelen fortsetter under annonsen

På CDer var det derimot litt hyggeligere lesing. Vi søkte på Madonna, og fant ut at filmusikken til Evita, var 19 kroner rimeligere hos Boxman enn hos Akers Mic. Det var begrenset med Madonnatitler å sammenligne, ettersom det var mest nyere materiale som var søkbart.

Vår mening

Å lage en norsk kjøpeguide er ingen dum ide, men å kun lage en haug med linker kan hvem som helst gjøre. Det virker som om Zoom.no har gjort litt mer enn dette, selv om det er usikkert nøyaktig hvilken profil de skal ha. De kaller seg en kjøpeguide, men du finner nesten ingen produktanbefalinger. Vi fant et par plateanmeldelser som var skrevet av Dagsavisen, men på datasidene var det ingen slike anbefalinger. Derimot hadde de nyheter som sist ble oppdatert 20.10. Dette kan knapt kalles nyheter, og enda mindre i dagens dataverdenen.Faren er at zoom.no blir et lovende konsept som ingen vedlikeholder. For å fortjene en permanent plass blant mine bokmerker, må dette nettstedet bli flinkere med oppdatering og utvikling.