I den nye nettjenesten "Norges nettfavoritter", kan du sile ut hvilke nettbutikker som er aktuelle for deg. Foto: Posten.no
I den nye nettjenesten "Norges nettfavoritter", kan du sile ut hvilke nettbutikker som er aktuelle for deg. Foto: Posten.noVis mer

Ny netthandelstjeneste fra Posten

Skal gjøre det enklere å velge riktig nettbutikk.

Skal du handle på nett, men er usikker på hvilken butikk du skal velge?

I forbindelse med egne netthandelsdager lanserte Posten tirsdag nettstedet "Norges nettfavoritter". Her får du oversikt over utvalgte norske og utenlandske nettbutikker innen forskjellige kategorier.

Bakgrunnen for det nye nettstedet er ifølge Posten å gi nordmenn bedre muligheter for trygg netthandel.

– E-handel er Postens mest spennende vekstmulighet, og vi ønsker derfor å fremme trygg handel på internett. Brukerne av Norges nettfavoritter skal føle seg sikre på at de handler med et seriøst firma når de bruker nettbutikker, sier pressesjef Hilde Ebeltoft-Skaugrud i Posten til DinSide

Se også hvilken nettbutikk som nettopp ble kåret til årets beste.

Pressesjef Hilde Ebeltoft-Skaugrud. Foto: Posten
Pressesjef Hilde Ebeltoft-Skaugrud. Foto: Posten Vis mer


Utvalgte nettbutikker

På Postens nye nettside finner man så langt 300 norske og internasjonale nettbutikker innenfor flere kategorier, deriblant elektronikk, klær, hus og hjem, musikk og film, men det vil løpende bli lagt til flere nettbutikker.

>> Slik får du luksusvarer til en rimelig pris

For å bli plassert blant favorittene, må nettbutikkene ifølge Ebeltoft-Skaugrud oppfylle bestemte kriterier. Blant annet er det krav om at nettbutikkene har kontaktinformasjon og e-postadresse, informasjon om angrerett, cirka leveringstid, kundeservice og informasjon om betalingsløsning på sine sider.

Dessuten vil norske nettbutikker som er sertifisert av Trygg E-handel være merket med deres logo.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Bruker kjente logoer for å svindle nettkunder

Oversiktlig og enkel i bruk

Etter en kjapp kikk på de nye nettsidene, virker dette som et oversiktlig tilbud til norske nettshoppere, selv om det utseendemessig er en smule traust.

Siden er oversiktlig og enkel i bruk. Ikke minst er muligheten til å velge kategori og deretter sortere på spesielle kriterier, spesielt nyttig.

Etter å ha valgt en spesifikk kategori kan du nemlig velge å bare se nettbutikker som eksempelvis har gratis frakt, leverer på døra eller har gratis retur. Slik slipper du å lete etter informasjon om dette på hver enkelt nettside, før du handler.

Les også: Er disse nettbutikkene også dine favoritter?