Den nye elektronikk-nettbutikken Ludomegastore.no har som målsetting å utfordre blant andre komplett.no, mpx.no, elkjop.no, lefdal.com, og dustinhome.no. Foto: Per Ervland
Den nye elektronikk-nettbutikken Ludomegastore.no har som målsetting å utfordre blant andre komplett.no, mpx.no, elkjop.no, lefdal.com, og dustinhome.no. Foto: Per Ervland Vis mer

Ny nettbutikk: Er den billigst?

Først kom Ludo Mobil. Nå følger Idar Vollvik opp med nettbutikken ludomegastore.no. Vi har sammenlignet priser med komplett.no.

Publisert
Sist oppdatert

Da Ludo Mobil kom på banen i fjor sommer, kunne selskapet friste med flere abonnementer med oppsiktsvekkende gunstige vilkår. Så, den 1. mars i år, lanserte Ludo nettbutikken Ludo Megastore, som ifølge selskapets egne nettsider skal "tilby et bredt sortiment av merkevarer til gode priser".

I utgangspunktet fremstår nettbutikken som en typisk elektronikk-nettbutikk. Det betyr at Ludo Megastore utfordrer en hel haug med veletablerte aktører, inkludert populære nettbutikker som komplett.no, elkjop.no, mpx.no, lefdal.com og dustinhome.no.

Pris meget viktig

Via nær kontakt med våre lesere vet vi at leveringstid, fraktpriser, navigerbarhet og generell kundeservice er viktige kriterier når vi vurderer ulike nettbutikker. Men uansett hvor god en nettbutikk skulle være på disse områdene, har den liten mulighet til å lykkes hvis den ikke opererer med konkurransedyktige priser. Vi har derfor kikket nærmere på ludomegastore.no og plukket ut 13 varer fra ulike kategorier. Hvor konkurransedyktig er egentlig prisene?

Les også: 32-tommers flat-TV for 2.500 kroner

Komplett billigst

Hos komplett.no slipper du unna med 625 kroner for en iPod Shuffle 4GB.
Hos komplett.no slipper du unna med 625 kroner for en iPod Shuffle 4GB. Vis mer
Hos ludomegastore.no må du ut med 868 kroner for det samme produktet.
Hos ludomegastore.no må du ut med 868 kroner for det samme produktet. Vis merVel, vi har holdt Ludo-prisene opp mot prisene hos komplett.no, som av DinSides lesere nylig ble kåret til Norges beste elektronikk-nettbutikk. Og resultatene er ikke særlig lovende for ludomegastore.no. Vår lille pristest viser nemlig at Ludo for hele ni av produktenes vedkommende er dyrere enn komplett.no (se tabell nederst i artikkelen).

For eksempel kan du få kjøpt hodetelefonene Koss Black Porta Pro for 299 kroner hos Komplett, mens Ludo forlanger 444 kroner for samme produkt. Det betyr at Ludo er nesten 50 prosent dyrere enn sin antatt tøffeste konkurrent.

Og mens Komplett nøyer seg med 229 kroner for en Nintendo Wii-controller, må du betale 374 kroner hos Ludo. Differanse: Hele 63 prosent.

Ludo er også betydelig dyrere enn Komplett på MP3-spilleren Apple Ipod shuffle 4 GB (39 prosent) og navigasjonen TomTom Go 930T (25 prosent). For de fem andre produktenes vedkommende er avvikene i prosent relativt beskjedne.

Billigst på 4 av 13

Hva med deg?

Tror du ludomegastore.no vil bli blant Norges mest populære elektronikk-nettbutikker? (Avsluttet)
Nei, sannsynligvis ikke(42%) 847
Nei, garantert ikke(28%) 573
Ja, det er mulig(18%) 377
Ja, helt sikkert(6%) 132
Vet ikke(5%) 110
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


For fire av de 13 tilfeldig valgte produktenes vedkommende kom imidlertid Ludo best ut. Mest interessant er videokameraet Canon Legria HF-M36, som koster 5.790 kroner hos Ludo. Hos Komplett må du punge ut med 6.990 kroner for samme produkt - hele 1.200 kroner mer (21 prosent mer).

Ordentlig på banen i juni

Likevel, Ludo Megastore kom ikke spesielt godt ut av det i denne pristesten. Betyr dette at den nye nettbutikken er uinteressant? Nei, etter vårt syn er det for tidlig å avskrive ludomegastore.no. Ifølge daglig leder Per-Ivar Kleivdal er nettbutikken nemlig fortsatt i en oppstartfase.

- Vi lanserte riktignok ludomegastore.no den 1. mars. Men dette var en såkalt softlaunch. Vi holder nå på med å bygge opp infrastrukturen og arbeider med avtaler med produsenter og distributører. Vi har foreløpig helt bevisst valgt å ikke markedsføre Ludo Megastore, sier Kleivdal, som kan fortelle at den offisielle lanseringen vil komme i begynnelsen av juni.

Portal for tredjeparter

Men skal du kjøpe et Canon Legria HF-M36 videokamera, lønner det seg å handle på ludomegastore. Her selges produktet for 5.775 kroner.
Men skal du kjøpe et Canon Legria HF-M36 videokamera, lønner det seg å handle på ludomegastore. Her selges produktet for 5.775 kroner. Vis mer
Hos komplett.no må du ut med 6.990 kroner.
Hos komplett.no må du ut med 6.990 kroner. Vis merLudomegastore.no vil i svært liten grad satse på å kjøpe inn varene til eget lager, men vil i stedet bli en slags portal for andre distributører. Når man legger inn en ordre på Ludo Megastore, vil henvendelsen derfor vanligvis gå til en tredjepart, som så sender varen til kunden. Kleivdal understreker imidlertid at kundene ikke skal merke noe negativt knyttet til denne forretningsmodellen.

- Nei, kunden forholder seg utelukkende til oss og vår kundeservice, sier han og understreker at ludomegastore.no selvsagt vil forholde seg til alle de norske forbrukerlovene og at selskapet vil legge stor vekt på god kundeservice.

Skal være blant de tre billigste

Hvilken prispolitikk vil Ludo Megastore føre?

- Vi er klar over at det er knallhard konkurranse i markedet vi går inn i. Vi erkjenner derfor at det ikke er mulig å være billigst på alt. Men vår ambisjon er å plassere oss blant de tre billigste elektronikk-nettbutikkene i gjennomsnitt, sier Kleivdal.

DinSide vil følge nøye med på Ludo Megastore og vil inkludere selskapet i fremtidige pristester.

Har du erfaring med ludomegastore.no? Send en epost til journalisten eller fortell til andre lesere i debattforumet under artikkelen.

Ny nettbutikk: Er den billigst?


Les også:

 • Elektronikk-nettbutikkene: Komplett.no overlegent mest populær
 • Nettbokhandlene: Haugenbok.no overlegent mest populær
 • Film-nettbutikkene: CDon.com overlegent mest populær
 • Byggevarekjedene: Byggmakker mest populær
 • Fraktkostnader 3: Her slipper du fraktkostnadene
 • Fraktkostnader 2: Vanskelige å finne
 • Fraktkostnader 1: Enorme forskjeller
 • 32-tommers flat-TV for 2.500 kroner
 • Har du rett til å åpne pakken?
 • CDon brøt Angrerettloven
 • Pixmania: Skurk eller engel?
 • Her finner du de billigste flat-TVene
 • De aller billigste PC-skjermene
 • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer