GAMMELDAGS: Betaling med kort vil bli avleggs om mobilbetaling slår an. I løpet av 2012 satser DNB på å lansere sin mobile betalingstjeneste Tap2Pay. Foto: Per Ervland
GAMMELDAGS: Betaling med kort vil bli avleggs om mobilbetaling slår an. I løpet av 2012 satser DNB på å lansere sin mobile betalingstjeneste Tap2Pay. Foto: Per ErvlandVis mer

Ny mobil betalingstjeneste i år

DNB vil lansere den mobile betalingstjenesten Tap2Pay i 2012.

Mange drømmer om en enklere hverdag gjennom å betale med mobilen, og DinSide kunne nylig fortelle at kortselskapet Visa jobber for betaling med visa på smarttelefonen.

Nå kaster DNB seg på trenden, og skal etter planen tilby en slik betalingtjeneste til sine kunder.

Tap2Pay

Siden 2006 har storbanken samarbeidet blant annet med Telenor om hvordan man best mulig kan benytte mobiltelefonen som betalingsmiddel. Sammen har de utviklet systemet Tap2Pay, hvor man betaler for en vare ved å holde mobiltelefonen inntil betalingsterminalen.

Aud-Helen Rasmussen, informasjonssjef i DNB Foto: DNB
Aud-Helen Rasmussen, informasjonssjef i DNB Foto: DNB Vis mer


I løpet av fjoråret testet de ut Tap2Pay i praksis, og DNB har som mål å lansere tjenesten for sine kunder i løpet av inneværende år, ifølge Aud-Helen Rasmussen, informasjonssjef i DNB.

Selv om tjenesten skulle bli tilgjengelig for DNBs kunder allerede i år, vil det i første omgang bli et svært begrenset tilbud:

Tap2Pay er nemlig avhengig av nye betalingsterminaler med den riktige teknologien.

- Det er et begrenset antall av de nyeste betalingsterminalene på markedet i dag, men etterhvert som flere terminaler skiftes ut, vil betaling med mobil bli mulig på stadig flere steder, sier Rasmussen.

Les også: Ett steg nærmere mobilhandel av dagligvarer

Må ha NFC

Det er heller ikke vilkårlig hvilken mobiltelefon du har, om du vil bruke Tap2Pay.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mobiltelefonen må nemlig ha såkalt Near field communication (NFC), noe som så langt fins på et mindre utvalg av mobilene på det norske markedet.

Men etter det DinSide kjenner til, er det flere av toppmodellene som lanseres i år som støtter NFC. Dessuten fins det måter å gjøre mobiltelefonen NFC-kompitabel, om den har støtte for minnekort.

For å få tilgang til betalingstjenesten laster man ned et digitalt MasterCard til simkortet i mobilen, som kommuniserer med betalingsterminalen i butikken når man holder mobilen inntil terminalen.

Under testingen av Tap2Pay opererte banken med en beløpsgrense på 200 kroner, men Rasmussen sier til DinSide at det ikke er sikkert at de lander på en tilsvarende grense når tjenesten blir lansert.

Les også: Mye nytt på mobilfronten i 2012