Ny miljø-tyggis

Den store tyggis-krigen er kanskje vunnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De fleste kjenner til problemet. Godt brukt tyggis som sitter fast i bukser og sko. Forskere skal nå ha oppfunnet en tyggis som kan fjernes fra sko, klær og fortau. Uten problemer. Det skriver fpn.dk.

Tyggis, eller tyggegummi, er nemlig så klistret, at det ville ha kostet millioner av kroner å fjerne det i byene. Dette gjelder ikke minst foran fastfood- og andre butikker med lekkerier.

Hvor rent er det på ditt kjøkken?

Oppfinnelse

Men nå skal det altså være en løsning på vei. For firmaet Revolymer, som er stiftet av en rekke forskere fra Bristol Universitet i England, skal altså ha oppfunnet en type tyggegummi som veldig enkelt kan fjernes fra fortau, sko, klær og - ikke minst, hår. Det skriver Reuters, ifølge fpn.dk.

Deilig å ha i munnen, men ikke i håret...
Deilig å ha i munnen, men ikke i håret... Vis mer


Foreløpige tester viser at tyggegummien oppløses i vann innen 24 timer, og at det deretter forsvinner automatisk fra fortauene i løpet av et døgn.

15 fryktelige funn på finn

Sparer penger - og frustrasjoner

Tyggegummien forventes å bli markedsført fra neste år. Det vil kunne spare samfunnet for milliarder av kroner, fordi det ikke lenger vil være nødvendig med spesialrensende maskiner for å fjernet det ekle gummien.

Vi ser heller ikke bort fra at en mamma (eller pappa) eller to kunne være glad i dette nye produktet. Hvem har ikke forsøkt å fjerne tyggis fra nykjøpte klær, for ikke å snakke om langt hår...

Kilde: fpn.dk.

Mer forbrukstoff:


Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!