Ny gelé kan øke kvinners sexlyst

Snart kan kvinner få økt sexlyst ved hjelp av en gelé.

Det er fremdeles ingen godkjente medisiner for behandling av manglende sexlyst hos kvinner, men en ny studie tyder på at geléen Alista kan være det mange venter på.

51 kvinner som ikke hadde vært i overgangsalderen og hadde problemer med sexlysten deltok i studien. De ble behandlet med både Alista og placebo. Hver behandlingsperiode varte i to måneder, og ble tildelt forsøkspersonene tilfeldig. Kvinnene førte dagbok der de registrerte seksuelle hendelser, inkludert lyst og orgasmer.

De som ble behandlet med Alista hadde 48 prosent mer sjanse for å ha sex og at det skulle være tilfredsstillende enn de som fikk placebo.

Studien ble presentert på det årlige møtet til den amerikanske foreningen for studier av kvinners seksuelle helse i Atlanta.

- Manglende sexlyst blant kvinner er en vanlig og svært underbehandlet lidelse, sier forsker Stephanie Kuffel til nettsiden WebMD.

- Disse resultatene virker lovende for behandlingen av kvinner som ikke er kommet i overgangsalderen og har lav sexlyst, sier hun.

Ifølge studien har 20 prosent av alle amerikanske kvinner manglende sexlyst, noe som gjør det til en av de vanligste lidelsene for kvinner.

Alista virker ved å øke blodgjennomstrømningen i genitaliene, noe som skjer når en kvinne er seksuelt opphisset.

 

Mozon.no, 01.11.204