Foto: Colourbox
Foto: ColourboxVis mer

Ny feil i skatteoppgjøret

Skatteetaten har rotet det til nok en gang.

Det er oppdaget feil på enkelte giroer for restskatt og forskuddsskatt, skriver Skatteetaten i en pressemelding. Foreløpig er 100 tilfeller av feil registrert, men Skatteetaten utelukker ikke at omfanget kan være mye større.

I noen tilfeller er det blitt feil betalingsinformasjon i girodelen på dokumentet som er sendt ut. Korrekt informasjon om KID, beløp og kontonummer står øverst på dokumentet.

- Vi oppfordrer derfor skattytere som skal betale restskatt med frist 5. november til å kontrollere at KID, beløp og kontonummer på girodelen samsvarer med opplysningene øverst til høyre på dokumentet. Er det forskjell, så bruk den informasjonen som står øverst på dokumentet, sier informasjonsdirektør Lise Halvorsen i Skattedirektoratet.

Skatteetaten vil sørge for at innbetalingen blir riktig for dem som allerede har betalt med feil opplysninger.

Her finner du DinSides skattesøk

Mange feil i år

Dette er ikke første gang i år Skatteetaten har rotet det til. For ikke lenge siden ble det avslørt at Skatteetaten hadde sendt ut skattelister som inneholdt personnumrene til nær 4 millioner skattytere. Disse listene ble sendt til ni forskjellige redaksjoner, blant annet til DinSide.

Tidligere i sommer fikk mange unge skatteytere en trist beskjed fra Statteetaten: På grunn av feil i systemet, måtte det beregnes skatt på nytt for 6.464 ungdommer i alderen 13 til 16 år. Det betyr at de som allerede hadde fått tilbake penger på skatten, måtte betale disse tilbake.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les hele saken her