ILLUSTRASJON: Per Ervland
ILLUSTRASJON: Per ErvlandVis mer

Ny Biltema-katalog: Spennende nyheter

Biltema-katalogen for høsten og vinteren 2009-2010 kan friste med hele 1.100 nyheter. Vi har kikket på noen av dem.

I likhet med Ikea-katalogen, har Biltema-katalogen fått en sterk posisjon i mange norske hjem. I likhet med katalogene fra de svenske konkurrentene Clas Ohlson og Jula, kan Biltema-katalogen skilte med et meget stort og variert vareutvalg, ofte med meget konkurransedyktige priser.

Minst like interessant - sett med manges øyne - er at disse katalogene samtidig er en potensiell kilde for voksenopplæring. Takket være presise beskrivelser av titusenvis av produkter, har hobbyhåndverkeren muligheten til å tilegne seg kunnskap som tidligere var forbeholdt spesialistene. Samtidig erfarer mange at lesing av disse katalogene gir gode ideer om hvordan man kan løse hverdagslige og håndverksmessige utfordringer.

Se årets nyheter fra Ikea her

Hageredskaper og laptop-lader

Den nye katalogen inneholder altså hele 1.100 nyheter, og vi har ingen ambisjoner om å omtale samtlige. I stedet tar vi en sveip innom en del produkter som i våre øyne fremstår som spesielt rimelige, nyttige eller sære.

Alle bilder hentet fra Biltema-katalogen.
Alle bilder hentet fra Biltema-katalogen. Vis mer


Er du blant dem som mangler en krafse i hageredskap-samlingen? I den nye katalogen introduseres omsider krafsen, selv om den prismessig ikke er blant de mest konkurransedyktige varene i katalogen (295 kr). Samtidig introduseres en ny og rimeligere greip med smale tenner, samt to meget rimelige spader (79,90).

Nytt av året er også en håndleddstøtte for tastatur (49,90), en universal laptop-lader som passer de fleste bærbare datamaskiner (399) og en universal fjernkontroll (99,90) som skal kunne erstatte inntil åtte fjernkontroller.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også om universal-laderen som kan redde PC-en din

Dukker og impregneringsspray

Ny Biltema-katalog: Spennende nyheter


Biltema forsøker hardt å øke kvinneandelen blant kundene, noe som blant annet skal oppnås ved å tilby produkter rettet mot barn. I den nye katalogen fant vi blant annet en dukke som lager fem ulike lyder og som følges av åtte tilbehør (149). Sjiraffen, leoparden og de andre badelekene fra forrige katalog er byttet ut med en nytt badelekesett (39,90) og et nytt, elektrisk togbanesett har kommet til (699).

Også på friluft-sidene finner vi flere nyheter, blant annet er nå selvoppblåsende liggeunderlag (99,90 og 249) og en ditto pute (39,90) på plass. Eller hva med en zoom-kikkert? To varianter med stativ er nå å finne i katalogen (649 og 899). I den nye katalogen finner vi også en silikonfri impregneringsspray (39,90) som kan brukes på "pustende" materialer.

Rullegardiner og oppvaskhansker

Ikea har allerede et stort utvalg av lystette rullegardiner. Nå får Ikea konkurranse fra "landsmannen" Biltema, som tilbyr fire bredder fra 80 til 140 centimeter (169 til 269). Vi bet oss også merke i en annen nyhet, nemlig en vaskebørste med svamp (16,90). Svampene kan byttes ut og børstens håndtak kan brukes til oppbevaring av oppvaskmiddel.

Og når vi først er inne på rengjøring, kan vi nevne et mikrofibersett med åtte deler (99,90) ment for bilvask. Litt overraskende er det at Biltema først nå kan tilby oppvaskhansker. Til gjengjeld koster disse bare 16,90 for to par.

Tapetbord og taklamper

Ny Biltema-katalog: Spennende nyheter


Vi noterer oss også en sykkelstøtte, som er justerbar i høyden (49,90). Og når vi først er inne på smarte ting, må vi nevne det nye magnetverktøyet (59,90), som er i stand til å løfte inntil 3,6 kilo - 2,1 kilo mer enn den eksisterende utgaven. Eller hva med det nye tapetbordet laget av papp (89,90)? Lett å flytte rundt og tar liten plass i demontert tilstand.

Nytt av året er også to taklamper med innebygde bevegelsessensorer (199 og 229) og en skjøteledning med master- og slave-funksjon (129). Sistnevnte kan for eksempel slå på printere, scannere, skjermer, skrivebordslamper og alt annet du måtte ønske, når du slår på PCen - og omvendt. Smart.

Fresegjenger og fuktsluker

Vi har ikke prøvd den, men hvis den holder det den lover, så er Biltemas nye vibrasjonsdempende snekkerhammer (129) også verdt å merke seg for den som snekrer mye. Vi bet oss også merke i at Biltema nå tilbyr terrasseskruer med fresegjenger (99,90 til 149). Sistnevnte skal hindre at skruen på sikt "kryper opp". Også den nye enveisskruen (19,90 til 39,90) er en nyttig sak for festing av eksempelvis låsebeslag og andre innbruddsforhindrende installasjoner.

Handler ny detektor for å sikre seg mot tyver

Vi nevner også den nye fuktslukeren, som ved hjelp av hygroskopiske krystaller skal evne å senke luftfuktigheten i et rom (49,90).

Snøscooterslede og felgteip

Ny Biltema-katalog: Spennende nyheter


Vi er blant dem som lar oss fascinere over at Biltema også velger å bruke hylleplass på en rekke sære og spesialiserte produkter. Blant årets nyheter finner vi blant annet en snøscooterslede (3.499), en lettbetongsag (169), en tjærepensel (54,90), to trafikkjegler (29,90 og 59,90), flere sveisetvinger (119 til 289), et inspeksjonsspeil med teleskopskaft i rustfritt stål (49,90), et satellittinstrument for innstilling av parabolantenne (169), selvklebende karbonfiberark (89,90) og reflekterende felgteip i diverse farger (99,90).

Kløyvøks og SDS+

Vi har allerede nevnt noen av de nye verktøyene, men kan legge til at katalogen nå inneholder en stiftepistol for kabelklammer (99,90), en ny kløyvøks (199), et magnetisk vater (59,90), en sirkelsag med laser (549), et betongborsett med fem SDS+-bor (99,90) samt en ny kniv- og sakssliper (99,90). Biltema lanserer nå også en ny maskeringsteip-serie for henholdsvis ømtålige flater (14,90), utendørs (19,90) og vindu (17,90).

For den som er lei av slange- og ledningvaser, tilbys en automatisk hageslangeoppruller for 20 meter slange (569) og en selvopprullende kabeltrommel for 15 meter ledning (399).

Slik skjuler vi kablene

Dyr putekasse

Ny Biltema-katalog: Spennende nyheter


Vi har allerede nevnt at Biltema ofte tilbyr svært konkurransedyktige priser. Men det finnes åpenbare unntak. For eksempel de to nye "oppbevaringsboksene", som de kalles. Disse koster henholdsvis 469 og 569 kroner og den største (125x54x61,5) er ganske nøyaktig like stor som den velkjente Keter putekassen. Sistnevnte, som er en etablert merkevare, koster vanligvis mellom 400 og 500 kroner, altså mindre enn den nye Biltema-kassen.

Biltema beveger seg forøvrig inn på stadig nye produktområder. Det nye i år, er at Biltema også satser på hund og katt. Vi vil komme tilbake til disse produktene i en egen artikkel.

Innen oktober

Vi har snakket med Biltema, som kan fortelle at en stor andel av produktnyhetene allerede skal være på plass i de ulike varehusenes hyller. En del varer vil imidlertid bli utplassert de nærmeste ukene og de siste vil ikke være på plass før i oktober.

Vi erfarte også at mange av nyhetene ennå ikke ligger ute på Biltemas norske nettsider. Ifølge den norske Biltema-ledelsen skal dette raskt ordnes opp i.

Følg med, vi vil i løpet av de nærmeste dagene også kikke nærmere på katalogene til erkekonkurrentene Clas Ohlson og Jula.

Kilde: Biltema

Les også:

  • De nye laserverktøyene: Full oversikt
  • Satte opp prisen - doblet salget
  • DinSide Motors juveler