NSB med gratis internett

I løpet av 2011 skal flere togstrekninger tilby gratis internett til alle ombord.

<b>GRATIS INTERNETT:</b> Det blir gratis internett til alle NSB-reisende - uansett hvilken vogn du sitter i. Foto: colourbox.com
GRATIS INTERNETT: Det blir gratis internett til alle NSB-reisende - uansett hvilken vogn du sitter i. Foto: colourbox.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NSB møtte mye motgang i året som gikk, men nå kommer det en gladmelding til alle som pendler med tog, eller bare tar en tur på de mest trafikkerte strekningene: Det blir gratis internett for alle reisende i løpet av 2011.

- Jeg er glad for at vi med dette styrker konkurransefortrinnet for toget, sier samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa i en pressemelding.

Gjelder disse strekningene

Allerede i løpet av 2010 vil strekningene Oslo - Skien og Oslo - Lillehammer tilby gratis internett.

Og i løpet av 2011 skal Østfoldbanen, Dovrebanen, Sørlandsbanen og Bergensbanen kunne tilby det samme.

>>>Her får du også surfe gratis

Trådløst nett

Tilbudet om nettsurfing skal være gratis, og det er snakk om trådløs pålogging.

- Vi vet at det har vært et sterkt ønske å få gratis internett på tog, og derfor har vi besluttet at internett blir innført som en gratis tjeneste på de regionale togstrekningene, sier konsernsjef Einar Enger i en pressemelding fra NSB.

Beslutningen om å tilby kundene gratis internett kom etter at NSB fullførte et pilotprosjekt på strekningene Skien - Lillehammer.

- Vi har bestemt oss for at kundene på strekningen Skien-Lillehammer skal være de første som kan nyte godt av NSBs nye tilbud. Dette vil gjøre det mulig for pendlere å starte arbeidsdagen idet de går på toget, sier Enger.

Skal bli dekning i tunneller

Internett vil fortløpende bli installert på NSB Regiontog over hele landet i løpet av 2011.

Etter hvert som Jernbaneverket sikrer mobil- og bredbånddekning i tunneller rundt om i Norge, blir også kvaliteten på internett bedre i tiden fremover. Allerede i desember vil det første toget på Østfoldbanen også kunne tilby passasjerer gratis internettilgang.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!