Notabene er konkurs

Så har du gavekort eller byttejobber, må du få ut fingeren.

KONKURS: Notabene er konkurs. Butikkene holder åpne som vanlig, men hvor lenge, vet ingen.  Foto: Colourbox
KONKURS: Notabene er konkurs. Butikkene holder åpne som vanlig, men hvor lenge, vet ingen. Foto: Colourbox Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

"Notabene er bokhandelen fylt med gleder og overraskelser!" skryter de på sine nettsider, og her har du en overraskelse som er alt annet enn gledelig: De er konkurs.

Før helgen sa banken opp finansieringen, styret begjærte oppbud og Nedre Eiker Tingrett har nå åpnet konkurs på Notabene-boet. De 139 butikkene holder riktignok åpent som normalt inntil videre, men hvor lenge dette varer vet ingen.

– Det er naturligvis trist at selskapet er konkurs, men jeg er samtidig glad for at driften kan fortsette som før inntil nye eiere kommer på plass, sier daglig leder Rune Nicolaisen i Notabene i en pressemelding.

Når noen går konkurs, bør du ha handlet med kredittkort – les hvorfor!

Fort deg

Notabene er altså avhengig av at nye finansielle krefter kommer på plass for å videreføre bokbutikkene. Om dette ikke skjer, kan alle legges ned.

STORT: Notabene har i dag 139 butikker over hele Norge. Fremtiden til disse butikkene er nå svært usikker.  Foto: Notabene.no
STORT: Notabene har i dag 139 butikker over hele Norge. Fremtiden til disse butikkene er nå svært usikker. Foto: Notabene.no Vis mer


Fremtiden til kjeden er derfor svært usikker, og for deg betyr dette først og fremst én ting: Har du noe uoppgjort med Notabene, må du få ut fingeren så fort som mulig.

Fikk du en bok til jul du ønsker å bytte? Bytt den nå! Har du tilgodelapp, gavekort eller liknende i skuffen? Bruk den nå! Snart kan det være for sent.

Slik går du frem for å bytte julegavene dine

Tøft marked

– Notabene ble etablert i 1985 og har gjennom det meste av tiden vært både vellykket og lønnsom. De siste årene har imidlertid markedet vært krevende. Omsetningen har falt betydelig og resultatene har blitt kraftig svekket, innrømmer Nicolaisen.

– Vi har jobbet hardt for å bøte på dette, og vi står midt i gjennomføringen av en fase med operasjonelle forbedringer.

Ebøker begynner å bli en reell konkurrent – nå vil Apple ha slutt på skolebøkene

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!