Norwegian lanserer nettbank

Den nye banken skal hete Bank Norwegian og være i drift fra høsten 2007.

Det er selskapet LT Holding som har tatt initiativ til den nye banken, som skal startes i samarbeid med Norwegian Air Shuttle ASA.

Start din egen bank!

Kjos tar en Stelios

Dette er kanskje mer nærliggende enn det kan høres ut. Norwegians administrerende direktør Bjørn Kjos er også hovedeier i LT Holding, og det er kanskje nærliggende å trekke paralleller til Easy-gruppens eier Stelios - eller Virgin-magnat Richard Branson.

Den nye banken skal bli en forretningsbank - og skal eies av Norwegian og LT Holding gjennom datterselskapet Norwegian Finans Holding ASA.

Den nye banken skal etableres som en nettbank med konkurransedyktige betingelser, skriver Norwegian i en pressemelding.

Nettbanken skal distribueres gjennom egen nettside og flyselskapet Norwegians nettsider. Ny administrerende direktør i blir Erik Jensen som kommer fra stilling som direktør i den internettbaserte virksomheten yA Bank og Forsikring.

Ikke helt klart

Banken er planlagt for lansering høsten 2007, men det er mye som må på plass før den tid. En av forutsetningene for tildeling av konsesjon er at aksjene i Norwegian Finans Holding skal økes gjennom en emisjon, og spres på flere hender. Emisjonsprovenyet vil bli brukt som egenkapital slik at selskapet tilfredsstiller relevante kapitalkrav.

Norwegian Finans Holding ASA og Bank Norwegian (under stiftelse) vil søke Kredittilsynet om konsesjon til å etablere forretningsbank, samt konsesjon til å etablere et finanskonsern med Norwegian Finans Holding ASA som morselskap.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Norwegian søker om å få eie inntil 25 prosent av akskjene i bankens morselskap.