Norske menn fornekter ereksjonsproblemer

Norske menn nekter å godta at de har ereksjonsproblemer, og verst er det for de rike, ifølge et legemiddelselskap.

Rike menn avstår heller fra sex enn å gjøre noe med det, viser en undersøkelse TNS Gallup har gjort for Levitra-produsentene Bayer Pharma og GlaxoSmithKline.

Undersøkelsen ble gjennomført via et web-panel med et representativt utvalg fikk svare anonymt og uten å snakke med en intervjuer.

På spørsmål om potensproblemer svarer sju av ti menn at det er utenkelig eller lite sannsynlig at de skal få potensproblemer. Bare seks prosent av de spurte oppgir at de har et potensproblem i dag.

Dette stemmer ikke med tidligere undersøkelser, som tyder på at omtrent halvparten av alle menn over 40 år opplever problemer med ereksjonen.

Lignende spørsmål ble stilt til kvinner, og det viser seg at de er mer realistiske til impotens enn mennene selv.

Én av fire kvinner har eller har hatt en mann med potensproblemer, og ytterligere én av tre mener sannsynligheten er stor for at de vil oppleve dette. Bare 0.6 prosent, altså én av 200 kvinner oppgir at de anser det som helt utenkelig.

Samtidig viser undersøkelsen at tabuet omkring temaet øker med inntekten. Nesten halvparten av mennene som deltok i undersøkelsen og som har en over gjennomsnittet høy inntekt svarer at de ved potensproblemer vil unngå seksuell kontakt.

- Denne sammenhengen er viktig fordi det viser at potensproblemer kan være knyttet til status og prestisje. Det er antakelig større prestisjefall for velstående å miste potensen, enn for de med lavere inntekt, sier daglig leder Erik Flatmark i Bayer Pharma i en pressemelding.

At potensen er viktig dokumenteres også i samme undersøkelse. I undersøkelsen ble både menn og kvinner spurt om hva de aller helst ikke ville miste av bilen, båten, kredittkortene, utseendet, hytta, den femte ferieuken, jobben og potensen - og jobben og potensen var det mennene så på som mest verdifullt.

Også blant kvinner er potensen en soleklar favoritt. Ifølge undersøkelsen er mannens utseende og evne til å få ereksjon det viktigste når det gjelder hva kvinner setter mest pris på hos menn.
- Fordi problemet rammer mer enn 350.000 menn er det viktig at man gjør noe for å fjerne tabuet fra denne lidelsen. Flere folkemøter som er avholdt rundt om i landet viser at både menn og kvinner er vitebegjærlige når det kommer til impotens, sier lege Kjell Olav Svendsen.

 

Mozon.no, 05.10.2004