Varmen har gitt fart i jordbærproduksjonen. Allerede rundt 10. juni kan det være norske jordbær å finne i butikkene. Foto: Phantermedia
Varmen har gitt fart i jordbærproduksjonen. Allerede rundt 10. juni kan det være norske jordbær å finne i butikkene. Foto: PhantermediaVis mer

Norske jordbær kan komme tidlig

Varmt vær gir tidlig sesong for norske jordbær.

Selv om det er belgiske jordbær å få tak i på dagligvarebutikkene, venter nordmenn flest på de ekstra gode, norske jordbærene.

Og de kan komme tidlig i år, om produsentenes spådommer stemmer.

– Jeg besøkte en jordbærprodusent på Lier onsdag. Han mente forholdene er helt optimale, sier Britt Kåsin, informasjonssjef i Opplysningskontoret for frukt og grønt til DinSide.

10. juni?

Takket være det varme været har veksten eksplodert.

– Plantene står i full blomst, det var et eventyr, sier Kåsin entusiastisk, og legger til at mange jordbærprodusenter holder til i dette området.

– Ifølge denne produsenten kan mange finne norske jordbær i butikkene allerede rundt 10. juni, så lenge været ikke skifter veldig og man for eksempel får haglbyger, forteller Kåsin.

Lysten på is i varmen? Denne er best!

Godt med jordbær, dårlig med reker

Så langt er det for tidlig å si noe om prisene på årets jordbær, men blir det store avlinger kan det bli billig.

– Det vi vet av erfaring, er at de første kurvene vil være veldig dyre, før prisene stuper. Blir det store avlinger i år, blir jordbærene billige, sier Kåsin til DinSide.

Derimot kan det bli dårlig med norske reker til hvitvinen i sommer. Onsdag kunne NRK melde om en svært dårlig rekesesong, som vil gi rekorddyre reker.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nordmenn kårer sin Twist-favoritt