Det nye spillet Eurojackpot fra Norsk Tipping frister med svært høye premier. Foto: Per Ervland/Norsk Tipping
Det nye spillet Eurojackpot fra Norsk Tipping frister med svært høye premier. Foto: Per Ervland/Norsk TippingVis mer

Norsk Tipping lanserer Eurojackpot

Men vinnersjansene er minimale.

Norsk Tippings nyeste satsing lanseres 26. januar. Eurojackpot skal ha førstepremier på utallige millioner, men hvor store er egentlig vinnersjansene?

Er du vinnerlysten, er det uten tvil andre spill enn Eurojackpot du bør bruke penger på.

Svært liten vinnersannsynlighet

Ifølge Norsk Tipping vil førstepremiepotten i Eurojackpot vil være på minimum 70 millioner kroner hver uke, men den skal kunne nå hele 630 millioner kroner.


For å stikke av med selveste hovedpremien må man ha fem rette av totalt 50 hovedtall, og to rette av totalt åtte stjernetall.

– Vinnersannsynligheten per spilte rekke for å vinne førstepremien er 1 til 59 millioner, forteller Roar Jødahl i Norsk Tipping til DinSide.

Han er enig i at det er lite sannsynlig å stikke av med førstepremien, men påpeker at det også er svært gode andrepremier, og muligheter å vinne opplevelser. Bakgrunnen for at man velger å satse på et spill av denne typen, er ifølge Jødahl at kundene ønsker spill med veldig store premier.

– Det fins mange slike spill rundt om i Europa, og spill med meget store premier er en internasjonal trend. Vi tror ikke nordmenn er så annerledes enn andre europeere, sier Jødahl.

Er du mer opptatt av å vinne enn at førstepremien skal være gigantisk, har Norsk Tipping flere pengespill med langt større vinnersjanse. I tillegg koster de mye mindre per rekke.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Disse tallene gjør deg ikke til millionær!

Spill Extra og Joker

Av Norsk Tippings pengespill er det Extra og deretter Joker som gir størst sannsynlighet for å vinne. I Joker avhenger vinnersannsynligheten av hvor mange som spiller. På en gjennomsnittlig lørdag gir dette en sannsynlighet på én til 500.000. I Extra er premiene gjerne mindre, men mulighetene for premie langt større. For brett i Extra er den nemlig én til 41.000.

For å delta i det nye spillet betaler man dessuten for minimum én Eurojackpot-rekke, som koster hele 25 kroner. Til sammenligning koster en Lotto-rekke 4 kroner, og også her har du større sjanse for å stikke av med førstepremien.

Det samme kan man ikke si om SuperLotto-trekningen, hvor sannsynligheten for å stikke av med premien er så liten som 1 til 250 millioner.

I 2013 planlegger Norsk Tipping også å lansere såkalte nettspill innen kategoriene skrapespill, bingo, kasinospill og underholdningsspill.

– Prosjektarbeidet er i full gang, og vi anslår lansering senhøstes/tidlig vinter 2013, forteller Jødahl til DinSide.

Vil du sikre deg milliongevinst? Spar til pensjon, bli 1 million rikere!