Norges ti mest solgte DVD-filmer

Du trenger ikke lenger bruke de utenlandske nettbutikkene hvis du vil fråtse i nyheter på DVD. Utvalget blir stadig bedre, og økende konkurranse mellom de norske nettbutikkene viser seg også på prisene.

Stadig flere filmelskere, ofte omtalt som "videovrak", oppdager den gode kvaliteten på DVD-fomatet. Har du først vent deg til det klare bildet og den fantastiske lydkvaliteten, blir de gode gamle VHS-filmene for antikviteter å regne, forskjellen er enorm.

Hvor finnes filmene?

For norske entusiaster har DVD-filmer i lang tid vært en ettertraktet vare hos de utenlandske nettbutikkene. Fra og med 1. mars ble det imidlertid langt dyrere å importere filmer fra USA, dette kan du lese mer om her. Et av formålene med regelendringen var å sikre at de norske nettbutikkene skulle bli mer konkurransedyktige, sammenlignet med de utenlandske, som kunne selge sine produkter uten merverdiavgift. Det er forsåvidt greit nok, men for deg og meg ble resultatet at det ble langt dyrere å importere fra utlandet. Om formålet med avgiftsendringen har blitt nådd, kan du lese mer om ved å trykke på lenken øverst til høyre i artikkelen.

Prisene i norske nettbutikker


Vi har sett på prisene i tre norske nettbutikker. Og en ting er i hvert fall sikkert, utvalget blir stadig bedre. Er du en av dem som bare se filmene før alle andre, kan det nok likevel lønne seg å sjekke utvalget i de amerikanske nettbutikkene først. Da må du imidlertid være sikker på at din DVD- spiller takler det amerikanske formatet (sone1). Spillerne og filmene som lanseres i Europa er nemlig tilpasset sone 2.

I dag blir imidlertid de fleste spillerne levert modifisert, slik at de kan spille filmer fra begge sonene. Har du en "gammel" spiller er det som regel mulig å modifisere spilleren i etterkant. Dette inngrepet kan du som er fingernem ofte klare selv, men for de aller fleste av oss vil det nok være lurt å sende spilleren til service. Spør din lokale forhandler!

Vi har samlet inn priser hos Boxman, DVD-Zone, og Akers Mic. Prisene er hentet fra deres nettsider, og er per film, inkludert alle avgifter. Fraktkostnader kommer i tillegg.

Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.