Norges største kjøpesenter

Alle snakker om nettbutikkene, men hvor er de? Alle startsidene har et større eller mindre knippe av nettbutikker i sine oversikter. Men få av dem gir det store overblikket over mulighetene.

På forhånd hadde vi lest DinSides artikkel om julehandel på nettet, og funnet ut at vi ville gjøre julehandelen hos de norske nettbutikkene. Grunnen til dette er enkel: Postens rutiner for å ekspedere varer fra utlandet er svært tidkrevende. Hvis du bestiller fra utlandet i dag, kan du faktisk risikere at gavene ikke kommer frem i tide, selv fra de proffeste utenlandske butikkene.

Hva kan man få kjøpt på nettet?

Etter å ha sett på lenker til nettbutikker hos både Everyday, Spray, Startsiden og SOL, endte vi til slutt opp hos norske Yahoo!, og følte at vi endelig var i mål.

Norges største kjøpesenter


Ikke mindre enn 367 norske nettbutikker rullet opp foran øynene våre, og vi kunne legge ut på en seriøs shoppingrunde. Det er grunn til ettertanke når du kan gjøre julehandelen i et kjøpesenter med 9 smykkebutikker, 18 klesbutikker, 46 alternativer for bøker og musikk, 14 leketøysbutikker, 16 med mat og mye, mye mer.

Det eneste vi ikke fant, var Mona Grudts nyetablerte klesbutikk, MGB, som vi heller ikke fant på noen av de andre startsidene.

Er det billig eller farlig?

Vi var ganske stappfulle av inntrykk etter å ha shoppet i et par timer blant de nevnte 367.

Det generelle inntrykket vi sitter igjen med er at vareutvalget blant norske nettbutikker er blitt så omfattende at de er et interessant alternativ for oss som kvier oss for overfylte butikker i julestria. Prisnivået i forhold til vanlige butikker har vi ikke noen formening om. Ved første øyekast, ser prisene rimelige ut.

De norske nettbutikkene tar i mot betaling både på oppkrav og kort. Dette skulle berolige de mange som kvier seg for å handle på nettet av frykt for å bli utsatt for kredittkortsvindel.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hvis du ikke oppgir kredittkortnummeret ditt, er nemlig risikoen for misbruk av nummeret fjernet. En ny undersøkelse viser imidlertid at risikoen ved netthandel er sterkt overvurdert.I

DinSides råd

Vårt råd er at du setter i gang med shoppingforberedelsene med liv og lyst og uten frykt. Men gjør det snart, og bestill før midten av desember. Og gled deg over all tiden du har til rådighet til julekosen mens andre står i kø.