Norges største bank blir ny i november

DnB NOR bytter navn og gjør store endringer. Allerede nå kan du teste ut den nye nettbanken.

Testversjonen av DNBs nye nettbank er ganske så fargeløs. Den endelige versjonen får både bankens logo og farger. Foto: DnB NOR
Testversjonen av DNBs nye nettbank er ganske så fargeløs. Den endelige versjonen får både bankens logo og farger. Foto: DnB NOR Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I november kutter Norges største bank ut halve navnet, fra DnB NOR til bare DNB. Navneendringen innebærer en flunkende ny logo, nye bankkort til kundene, og ikke minst en helt ny nettbank.

Datoen for den store endringen er lett å huske: 11.11.11 klokken 11.

Du slipper å vente til november for å få en smakebit på hvordan hverdagen i en ny nettbank blir. Allerede nå kan DnB NOR-kunder og andre interesserte teste ut mange av funksjonene i den nye nettbanken.

Enn så lenge er demoversjonen av nettbanken strippet for logo og farger. Den ferdige nettbanken vil bli vist frem i all sin prakt i begynnelsen av november. DnB NOR melder også om at det bare er demoversjonen som er laget i flash, mens den ferdige versjonen blir flash-fri.

Nye menyer

En av de største endringene i den nye nettbanken, er at menyene som tidligere var plassert i venstre marg, nå er å finne i en stripe på toppen av siden. Dette er et grep som du sikkert kjenner igjen fra en rekke nettaviser, deriblant DinSide.

Nettbanken har også fått implementert et varslingssystem, som kan minne om det vi er vant med fra blant annet Facebook og nye mobiltelefoner (notifications). Hver gang du for eksempel får en ny e-post eller en faktura, vil du bli varslet øverst i menyen.

DnB Nor har lagt ut en snutt på Youtube, som viser deg de viktigste endringene i nettbanken. Videoen kan du se her:


Mer informasjon kommer

Informasjonsdirektør Thomas Midteide i DnB NOR er ikke i tvil om at kundene kommer til å like den forbedrede utgaven av nettbanken. Men med over 2,3 millioner kunder, kan det ta litt tid for noen å tilpasse seg endringene.

- Når folk er vant med en type nettside, kan det jo hende det bli litt kluss for enkelte å gå over til noe helt nytt. Derfor informerer vi om endringene allerede nå, sier Midteide til DinSide.

Neste steg er å sende ut nye bankkort til kundene.

- Bankkort er den nest viktigste bankkanalen for kundene våre, etter nettbanken, og fra november og utover begynner vi å sende ut de nye kortene med ny logo, sier Midteide.

Han ønsker ikke å kommentere hvordan kortene kommer til å se ut, fordi den grafiske profilen ikke er hundre prosent klar.

LES OGSÅ: Denne nettbanken er nok en gang kåret til den sikreste

Krass kritikk mot ny logo

Det ble litt av et rabalder da DnB NOR presenterte sin nye logo tidligere i år. Nyheten om at bankens nye profil skal ha kostet mellom 150-170 millioner kroner falt ikke i god jord hos alle.

«Dødskjedelig», «Kjølig og lite imøtegående» og «En 3-åring kunne lagd den logoen i Paint» var noen av kommentarene som ble publisert i mediene etter at banken viste frem sin nye profil.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer