Norges menn – la oss trimme nesehårene sammen!

KOMMENTAR: Det er ingen skam å kjøpe seg nesehårtrimmer.

<b>FULL KONTROLL: </B>Denne mannen har full kontroll over skjeggvekst, hår både i og utenfor nesa, muskler og det aller meste, ser det ut til. Jeg er ikke som denne mannen. Men jeg har kjøpt meg nesehårtrimmer.  Foto: SHUTTERSTOCK / NTB SCANPIX
FULL KONTROLL: Denne mannen har full kontroll over skjeggvekst, hår både i og utenfor nesa, muskler og det aller meste, ser det ut til. Jeg er ikke som denne mannen. Men jeg har kjøpt meg nesehårtrimmer. Foto: SHUTTERSTOCK / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Ser du noe nytt? spør jeg en kvinnelig kollega i lunsjen.

Hun tar en lang tyggepause.

- Ny genser?

- Nei.

- Barbert deg?

- Nei.

- Nye briller?

- Nei. Jeg har klipt meg. I nesa.

LESER SPØR: «Hvorfor mener mange at nesehår er skjemmende? De har jo sin misjon i å stoppe støv og skitt på vei ned i lungene!»

Livet, hvor ble det av

Det begynte med en tur på Expert. Planen var å se på datamaskiner, spill, filmer og høyttalere – alt som gjør livet verdt å leve. Da kjæresten min fikk meg med inn i det jeg antok var dameavdelingen, gikk alt galt.

- Oj. Bare 150 kroner, sa hun, og pekte på en nesehårtrimmer.

Før jeg ante ordet av det, stod jeg på badet hennes med en nesehårtrimmer og trimmet nesehårene.

- Hva skjedde med livet mitt, tenkte jeg foran speilet.

- Endelig, tenkte hun.

LES OGSÅ: Burde kjøpt seg trimmer – hadde 25 centimeter langt hår ut av øra

SPENNENDE VERDEN: Det er en hel verden av nesehårtrimmere der ute. Jeg har allerede begynt å snuse på mer avanserte modeller. Det lukter ny hobby, med gode muligheter for hårete ordspill. Foto: SHUTTERSTOCK / NTB SCANPIX
SPENNENDE VERDEN: Det er en hel verden av nesehårtrimmere der ute. Jeg har allerede begynt å snuse på mer avanserte modeller. Det lukter ny hobby, med gode muligheter for hårete ordspill. Foto: SHUTTERSTOCK / NTB SCANPIX Vis merÅpenhet om vanskelig tema

Jeg var usikker på om jeg skulle si noe på jobben dagen etter. Usikker på om klipping av nesehår avslørte for mye om alder, for mye om forfengelighet, for mye om forholdet.

Men jeg stod fram, over en skive brød, en mandags formiddag. Og rundt lunsjbordet skjedde det noe magisk.

- Jeg også trimmer nesehårene, sa den ene kollegaen.

- Jeg klipper både nesehår og øyenbryn, høynet den andre.

LES OGSÅ: Kjøpe barbermaskin? Vi har testet åtte folkemodeller

Trimmer du nesehårene? (Avsluttet)
Jepp! Med nesehårtrimmer(61%) 825
Ja, men har andre løsninger(28%) 373
Nei, nesehårene mine gror fritt(11%) 148
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


«Nesehårtrimmen 2016»

Googler du nesehårtrimmer får du massevis av treff. De fleste fra nettbutikker som selger overraskende mange avanserte varianter. Noen fra forum hvor anonyme menn ivrig diskuterer de beste modellene. Men få fra norske aviser.

Er nesehårtrimming en av samfunnets siste tabuer? Kanskje. Trenger den norske offentligheten mer åpenhet rundt nesehårtrimming? Kanskje ikke.

Men er du også en relativt ung mann, med mye usikkerhet og kolliderende følelser rundt nesehårtrimming, så vit dette: Jeg har vært i dine sko. Det går bra. Bare vi står sammen.

Så la oss heve nesehårtrimmerne over hodet, ta til gatene i en parade vi gjerne kan kalle «Nesehårtrimmen 2016» og rope så hele verden kan høre oss: Vi trimmer nesehårene, med nesa høyt hevet.

LESERNE SPØR: «Barbermaskin eller høvel?»