Norges dyreste bredbånd

DYRT: Telenor er ikke lenger klassens versting. Med nesten 75.000 kroner for bredbånd i to år, er den ubestridte eneren i klassen nå Tiscali.no.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tiscalis tar nemlig godt betalt for å tilby bredbånd via satelitt. Tjenesten heter TiscaliSat, og ble omtalt av vår dataredaksjon i går.

Høy regning

For at dette koster penger er det ingen tvil om:

  • Utstyr og installasjon = 14. 990.-
    NB: Du får utstyret til odel og eie.
  • Abonnement med 24 måneders binding = 2.490 per måned, eller 59.760.- for to år
  • Totalpris for to år = 74.750 kroner
Med i prisen får du da:
  • 10 epostadresser (tiscali.no)
  • 20 MB hjemmesideplass
  • Parabol, vegg -eller takfeste, 30 meter kabling og satellitt-modem.

    Installasjonprisen inkluderer en times reisevei til og fra installasjonssted samt softwareinstallasjon og testoppkobling mot Internett.

Hvorfor er det så dyrt?

- Vi må huske at denne løsningen gir bredbåndsaksess uansett hvor du er hen i Norge. Om du så bor på Svalbard vil du få en rask og sikker linje via satelitt. Fram til nå har dette vært helt umulig, sier Michael Østgaard i Tiscali Norge.

- Men dette koster selvsagt, og tjenesten er i første omgang tilrettelagt for bedriftsmarkedet, og andre som er avhengige av god oppetid på nettet. Vi ser for oss at løsningen kan være attraktiv for hoteller, skoler, og ikke minst i primærnæringer som fiske og landbruket. I privatmarkedet blir det nok det øverste sjiktet som henger seg på.

Enorme forskjeller i Norge og Sverige

Fra Tiscalis svenske nettsider ser vi at prisene egentlig ikke er sammenlignbare.

Utstyr og installasjon koster der 16.000.-, men de har til gjengjeld bare 12 måneders bindingstid, og en månedsavgift på "kun" 800 kroner i måneden. Det er hele 1.700 kroner billigere enn i Norge, hva skyldes det?

- Her er det to faktorer som spiller inn, sier Østgaard. For det første er prispresset mye større i Sverige enn i Norge. Prisene er generelt for lave, og alle aktørene sliter med å tjene penger.

- I tillegg er det stor forskjell på Norge og Sverige. Husk at vi kjører rundt og installerer pakkene landet rundt. På grunn av de store avstandene og den kronglete geografien tar dette både lenger tid og koster mer penger enn i Sverige, avslutter Østgaard.

Til Tiscalis forsvar må imidlertid nevnes at de også tilbyr andre nettløsninger til mer normale priser. Men hva synes du?

Si din mening i stemobjektet ovenfor.