Posten har de ni finalistene klare. Noen du ikke kjente til fra før? Foto: Kristina Picard
Posten har de ni finalistene klare. Noen du ikke kjente til fra før? Foto: Kristina PicardVis mer

Norges beste nettbutikker

Ni finalister er klare før årets kåring.

Det er syvende året på rad at Posten, eller Bring, kårer årets nettbutikk. Posten og Bring har trukket ut ni finalister som de mener bidrar til gode handleopplevelser og et bredere vareutvalg.

Og i år er det mange nye på listen.

– Kåringen viser at mange butikker har klart å utvikle løsninger som fullt ut tilfredsstiller kundenes krav. Vi ser også at det ofte er nisjebutikker som er best. At bare en av totalt ni finalister tidligere har vært med i finalen, bekrefter den trenden, sier juryleder Anne Lisæth Schøyen.

>>> Her handler DinSide-journalistene

Her er årets beste butikker

Posten deler finalistene inn i tre ulike kategorier: årets netthandelsbutikk, årets nykommer og året innovasjonspris. Nedenfor ser du de nominerte i de ulike kategoriene.

Årets netthandelsbutikk

 • Vinmonopolet.no (Oslo): Norges suverent største vinmonopolutsalg finnes på nett. Over 10.000 artikler. Er nominert flere ganger.
 • iPet.no (Oslo): Tar mål av seg til å være Norges beste dyrebutikk på nett. Tilbyr et stort utvalg av varer og høy grad av service.
 • Milrab.no (Bergen): Før «Militærrabatten» og eid av Forsvaret, er nå et selvstendig selskap. Leverer taktisk utstyr, forbrukerelektronikk og profileringsutstyr.
 • Årets nykommer

 • Guttelus.no (Bærum): Barnebutikk på nett spesialtilpasset gutter fra 0–8 år. Gutteklær, guttesko, barneutstyr, leker og interiør til gutterommet.
 • Kaketoppen.no (Alta): Spesialister på kakepynt, kakelys, muffins, konditorfarger, bakeutstyr, sprøyteposer og det du trenger for bakverk og konditorverk.
 • Vaho.no (Bergen): Lager pc-bager, lommebøker, toalettvesker, håndvesker og mye annet av resirkulerte reklameseil i plast eller annet kunststoff.
 • Artikkelen fortsetter under annonsen

  Årets innovasjonspris

 • Just-eat.no (Oslo): Riksdekkende bestillingsside for take away-restauranter som tilbyr hjemkjøring. Over 120 restauranter tilknyttet. Et internasjonalt konsept.
 • Heppo.no (Malmö): Komplett skobutikk for herre-, dame- og barnesko. Fører over 150 varemerker. En del av CDON Group, et stort nordisk netthandelskonsern.
 • Epla.no (Oslo): Nettportal for kjøp og salg av håndlagde og unike ting i form av klær, interiør, kunst og smykker. Tilbyr nettbutikk til designere, kunstnere og kunsthåndverkere.
 • DinSide gjør oppmerksom på at Epla.no er eid av Aller Media, som også er Aller Internetts morselskap.

  Vinneren kåres 22. september

  Posten og Bring skal kåre vinneren torsdag 22. desember. Vinneren blir selvsagt offentliggjort her på DinSide.

  Se hvem som vant i fjor!

  Komplett.no, Stormberg.no og HM.com er blant tidligere vinnere av netthandelsprisen.

  Andre som har fått positiv oppmerksomhet de siste årene, er CDON.no, Kondomeriet.no, Nelly.com og Nettflis.no, for å nevne noen.

  DinSides journalist kommenterer netthandelens kompliserte bakside: Hvorfor må pakkene på slike ville rundturer?