Frukt- og grøntansvarlig Linda Kallestad ved Eurospar Blomsterdalen, sammen med daglig leder Reidar Molthe i Dagligvarehandelen (t.v.) og direktør Guttorm Rebnes i Opplysningskontoret for frukt og grønt. Foto: Pål H. Christiansen/Opplysningskontoret for frukt og grønt
Frukt- og grøntansvarlig Linda Kallestad ved Eurospar Blomsterdalen, sammen med daglig leder Reidar Molthe i Dagligvarehandelen (t.v.) og direktør Guttorm Rebnes i Opplysningskontoret for frukt og grønt. Foto: Pål H. Christiansen/Opplysningskontoret for frukt og grøntVis mer

Norges beste frukt og grønt

Eurospar Blomsterdalen har Norges aller beste frukt- og grøntavdeling.

For tredje året på rad er Eurospar Blomsterdalen kåret til Norges beste butikk på frukt og grønt.

Coop Obs! Narvik, REMA 1000 Håland og Coop Marked Syvde ble også vinnere i sine klasser for Norges beste frukt- og grøntbutikk 2012.

– Iherdig og vedvarende innsats fra frukt- og grøntansvarlig Linda Kallestad og hennes medarbeidere i Eurospar Blomsterdalen gjennom mange år har plassert butikken i front når det gjelder å selge frukt og grønt, konstaterer direktør Guttorm Rebnes i Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG). Det er sjette året på rad at OFG har arrangert NM i frukt og grønt i samarbeid med bransjebladet Dagligvarehandelen og analyseselskapet Nielsen.

Tilbud - bare for deg:Visste du at Coop sender handlekurven din til analyse?

Tipser kundene

DinSide snakket med Linda Kallestad da avdelingen hennes vant den samme prisen i fjor. Da pekte Linda på noen punkter som hun mente var avgjørende for å en bra frukt- og grøntavdeling:

Mye smaksprøver og aktiviteter i butikken for å friste kundene til å smake. Viktig med middagstips, desserttips og tips om vitaminer - avhengig av sesong.

Kvaliteten må være bra, og det er viktig med et godt utvalg av eksotiske frukter, økologiske varer og andre spennende frukt- og grøntvarer.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Rema 1000 er billigst på nøkkelhullvarer


Vil motivere til inspirasjon

Bakgrunnen for NM i frukt og grønt er ønsket om å motivere forbrukere til å spise mer frukt og grønt ved at de får inspirasjon når de handler i butikken. De nasjonale kostrådene anbefaler fem om dagen, halvparten frukt og bær og halvparten grønt. Så langt er vi i Norge et godt stykke fra å nå denne målsetningen.

Alle dagligvarebutikker er automatisk med i NM i frukt og grønt. Det blir hvert år valgt ut finalister i de fire butikkategoriene bredsortiment, hypermarked, lavpris og nærbutikk ut fra høyest salgsandel for frukt og grønt i forhold til butikkens totalomsetning. Deretter blir butikkene nøye sjekket og vurdert av analyseselskapet Nielsen etter kriterier som avsatt plass, kvalitet, utsolgtgrad og selgende miljøfaktorer.

Sulten på noe nytt? Se de nye dagligvarene som er på plass i butikkhyllene nå!

Flere vinnere

Eurospar Blomsterdalen er som nevnt best av alle for andre år på rad. Men i kåringen er det også utnevnt vinnere i ulike klasser - en nærbutikk kan jo ikke forventes å ha samme tilbud som en bredsortimentsbutikkene.

Her er rankingen av alle butikker i hver kategori i Norges beste frukt- og grøntbutikk 2012:

Bredsortiment:

1) EUROSPAR Blomsterdalen (rank 1 av 23)

2) Helgø Meny Stokka (rank 2 av 23)

3) ICA Theresesgate (rank 5 av 23)

4) Meny Røa (rank 6 av 23)

5) Coop Mega Bekkestua (rank 7 av 23)

6) Safari Stølen (rank 13 av 23)

7) Meny Nesoddtangen (rank 16 av 23)

8) SPAR Kjelsås (rank 21 av 23)

Hypermarked:

1) Coop Obs! Narvik (rank 3 av 23)

2) Centra Colosseum (rank 9 av 23)

3) Smart Club Slependen (rank 14 av 23)

4) Coop Obs! Lillestrøm (rank 15 av 23)

Lavpris:

1) REMA 1000 Håland (rank 4 av 23)

2) Coop Prix Torsby (rank 10 av 23)

3) REMA 1000 Borg (rank 11 av 23)

4) Coop Extra Florø (rank 12 av 23)

5) Kiwi Lilleaker (rank 19 av 23)

6) Rimi Makrellbekken (rank 20 av 23)

7) Bunnpris Oldeide (rank 23 av 23)

Nærbutikk:

1) Coop Marked Syvde (rank 8 av 23)

2) ICA Nær Slemdal (rank 17 av 23)

3) Joker Vats (rank 18 av 23)

3) Joker Gan (rank 22 av 23)