Spar penger til din første bolig.
Spar penger til din første bolig.Vis mer

Norges beste BSU

DinSide har undersøkt BSU betingelser hos over 40 banker, og funnet store forskjeller på både innskuddsrenter og boliglån. Vi forteller deg også hvordan du kan tjene flere tusen kroner ved å bytte bank.

BoligSparing for Ungdom, er en spareordning for deg som er under 34 år og har planer om å kjøpe bolig en gang i fremtiden. Du får et skattefradrag på 20 prosent av det du sparer, regnet av et høyeste innskudd på 15 000 kroner i året. Øvre grense på sparingen er 100 000 kroner. Men i hvilken bank bør du spare, og hvor lett er det å bytte til den beste BSU banken?

Gode betingelser

Ettersom du kun kan bruke BSU-sparing én gang i livet, og da for å kjøpe bolig, er det viktig å finne en bank som gir deg gode rente- og lånebetingelser.
DinSide har undersøkt innskuddsrenten i 40 norske banker, og hvis du vil bli varslet om fremtidige BSU- undersøkelser kan du sette deg opp på vår mailingliste.

Det er faktisk så store forskjeller på rentenivået hos de ulike bankene at du fort kan tjene et par tusen kroner på å flytte dine BSU-midler et par ganger i året.

Hvem er best?

Ifølge vår undersøkelse er Narvik Sparebank den beste BSU-banken i Norge. De gir deg hele 9 prosent innskuddsrente, eller 2,9 prosentpoeng mer enn den dårligste banken, Time Sparebank. Både DNB og Handelsbanken gir 7,5 prosent rente, mens Kreditkassen, Gjensidige, Sparebanken Nor, Storebrand Bank og Postbanken ligger på 8 prosent.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Har du en BSU-konto hos Narvik Sparebank får du i tillegg gunstige lånebetingelser ved boligkjøp. Da kan du faktisk låne opptil 90 prosent av kjøpesummen til samme rente som når du bare låner 60 prosent av det boligen kostet. Sparebanken 1 Midt-Norge har lignende lånebetingelser, mens Handelsbanken ikke gir deg ingenting utover innskuddsrenten, selv om du har BSU- pengene hos dem.

Lett å bytte

Ettersom BSU er en langsiktig sparingsform, er det dumt å opprette en BSU-konto i en bank som ikke gir deg noen sparefordeler utover rentenivået. Sparebanker har ofte både høyere rentenivå og gunstigere låneordninger enn de store tunge industribankene.

- Bare send oss et brev med navn, fødselsnummer, adresse, underskrift, samt en attestert kopi av din legitimasjon, forteller Marianne Fjelsås, kundebehandler i Narvik Bank. - Vi vil så ta kontakt med din gamle bank, og overføre din BSU-konto til oss.

Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.

- Du trenger ikke å løfte en finger, og vil heller ikke tape BSU-skattefordelen ved å flytte pengene til en annen bank. Det er derimot mulig at din gamle bank vil ta et gebyr på 30 - 50 kroner for å avslutte kontoen, legger hun til.

- Vi tar imot innskudd fra hele landet, og du vil kunne bruke låneordningen vår så lenge du har klart å spare over 25 000 kroner i 4 år. Det er det samme hvilken bank du har spart i før, så lenge BSU-kontoen din er hos oss når du skal søke om boliglån. Består du vår kredittvurdering, kan du så kjøpe bolig hvorsomhelst i landet med 90 prosent finansiering til samme betingelser som ved 60 prosent finansiering, avslutter hun.

De 10 beste BSU banker

1.Narvik Sparebank 9 %

2.Oppdal Sparebank 8,75 %

3.Røros Sparebank 8,5 %

4.Rindal Sparebank 8,5 %

5.Sparebank1 Midt-Norge 8,5 %

6.Borge Sparebank: 8,5 %

7.Indre Sogn Sparebank: 8,5 %


8.Ankenes Sparebank 8,5 %

9.Voss Sparebank 8,5 %

10.Sandvær Sparebank 8,5 %

Aurskog Sparebank 8,3 %
Sparebanken Bien 8,25 %
Surnadal Sparebank 8,25 %
Hønefoss Sparebank 8,25 %
Flekkefjord Sparebank 8,25 %
NOR 24 8,25 %
Fokus Bank 8,2 %
Helgeland Sparebank 8,1 %
Postbanken 8 %
Jevnaker Lunner 8 %
Storebrand Bank 8 %
Hemsedal Sparebank 8 %
Sparebanken Nor 8 %
Ørskog Sparebank 8 %
Sunndal Sparebank 8 %
Nordmøre Sparebank 8 %
Selbu Sparebank 8 %
Gran Sparebank 8%
Postbanken 8 %
Gjensidige Bank 7,9 %
Sparebank1 Vest 7,75 %
Vår Bank 7,7 %
Sandnes Sparebank 7,6 %
Kreditkassen 7,75 %
Tingvoll Sparebank 7,5 %
Handelsbanken 7,5 %
DNB 7,5 %
Sparebank1 SR-Bank 7,5 %
Time Sparebank 6,1 %