Norges Bank holder styringsrenta uendret

Forblir på 1,5 prosent etter dagens rentemøte.

<strong><b>UENDRET:</strong></b> Norges Bank holdt styringsrenten uendret ved dagens rentemøte. Her sentralbanksjef øystein Olsen fra et tidligere rentemøte. Foto: PER ERVLAND
UENDRET: Norges Bank holdt styringsrenten uendret ved dagens rentemøte. Her sentralbanksjef øystein Olsen fra et tidligere rentemøte. Foto: PER ERVLAND Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norges Bank kunne ved dagens rentemøte varsle om at de har besluttet å holde styringsrenta uendret på 1,5 prosent.

- Utviklingen i norsk økonomi har samlet sett vært om lag som ventet. Derfor holdes styringsrenten uendret, sier sentralbanksjef Øystein Olsen i en pressemelding.

Begrunnelsen er blant annet at veksten her hjemme har vært om lag som anslått i desember, men at utsiktene fremover er noe svakere.

Les også: Her er sparerenta høyere enn lånerenta

Uendret rentebane

Norges Bank la også fram sin første Pengepolitiske rapport for 2014. Da forrige rapport ble lagt fram på rentemøtet i desember, gjorde Norges Bank en større justering av rentebanen, som er en prognose for hvordan styringsrenta skal utvikle seg i årene fremover. Da anslo de at styringsrenta forblir på dagens nivå fram til sommeren 2015.

Det blir heller ikke gjort endringer i prognosen for styringsrenten ved dagens rentemøte.

– Analysene tilsier at styringsrenten holdes på dagens nivå fram mot sommeren 2015, og at den deretter økes gradvis. Prognosen er om lag uendret fra desember, sier sentralbanksjef Øystein Olsen.

Les også hvorfor du bør betale ned ekstra på boliglånet mens renta er lav

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer