Norges Bank holder styringsrenta uendret

Ved torsdagens rentemøte valgte Norges Bank å la styringsrenta bli stående på 1,25 prosent.

<b>UENDRET:</b> Styringsrenta ble ikke justert ned torsdag, men i juni forventer Øystein Olsen at dette vil bli gjort. Foto: PER ERVLAND
UENDRET: Styringsrenta ble ikke justert ned torsdag, men i juni forventer Øystein Olsen at dette vil bli gjort. Foto: PER ERVLANDVis mer

Ekspertene har vært svært uenige i forkant av torsdagens rentemøte. Ville Norges Bank sette styringsrenten ytterligere ned fra sine forsiktige 1,25 prosent?

Klokken 10 torsdag ble det avgjort: Norges Bank holder styringsrenta uendret.

LES OGSÅ: Høy gjeld? Slik sikrer du økonomien

Forventer rentenedgang i juni

Sentralbanksjef Øystein Olsens begrunnelse for å holde renta uendret er at norsk økonomi har utviklet seg som de har forventet.

- Utviklingen i norsk økonomi har så langt vært om lag som vi anslo i mars. Etter en samlet vurdering valgte hovedstyret å holde styringsrenten uendret på dette møtet, sier Olsen i en pressemelding.

Samtidig bekrefter Olsen at det fortsatt er utsikter til at styringsrenten vil bli satt ned i juni.

Fortsatt lav rente i mange år

Ved forrige rentemøte i mars, la Norges Bank også frem årets første Pengepolitiske rapport, hvor de vurderer den finansielle stabliliteten i tiden fremover.

Her ble nivået på styringsrenten anslått til å ligge på om lag 1 prosent de neste årene, før den derreter skal øke gradvis.

Men - Norges Bank påpekte og at det er usikkerhet knyttet til den fremtidige renteutviklingen, blant annet fordi veksten i norsk økonomi kan bli svakere enn de ser for seg.

LES OGSÅ: Disse får lavere månedsbetaling i barnehagen fra og med mai