Norge dyrest på bredbånd

NETT: Telenor drar inn 1.000 kroner mer per kunde enn europeiske leverandører.

Betaler mer enn du må?

Nordmenn betaler mer enn den jevne europeer for bredbåndsoppkoblingen sin. Årlig får bredbåndsleverandører 1.000 kroner mer per kunde enn snittet for europeiske leverandører av bredbånd. Det er i Norge, Portugal, Sveits og Spania man betaler mest for tjenesten. Billigst bredbånd er det i Finland, Italia og Østerrike. Dette kommer frem av en undersøkelse gjennomført av analyseselskapet Forrester, skriver Mandagmorgen.

Og tror du at det er fordi det er usedvanlig høy hastighet på nettet i Norge, så tar du feil. En undersøkelse gjenomført av New Zealandske InternetNZ viser nemlig at flere land har høyrere hastighet på bredbåndet per krone i hva som er tilfelle i Norge.

Grunnen til de høye prisene, mener analysefirmaet Forrester Research, skyldes fravær av konkurranse av bredbåndsleverandrører.

- Telenors konkurrenter har satset spå å kjøpe seg tilgang gjenom Telenors nett, og ikke arbeidet for å bli rellle konkurrenter på infrastruktur sier Lars Godell i Forrester Research til Mandag morgen.

Kilde: Mandag morgen