Norge dyrest på bredbånd

NETT: Telenor drar inn 1.000 kroner mer per kunde enn europeiske leverandører.

Publisert
Sist oppdatert

Betaler mer enn du må?

Nordmenn betaler mer enn den jevne europeer for bredbåndsoppkoblingen sin. Årlig får bredbåndsleverandører 1.000 kroner mer per kunde enn snittet for europeiske leverandører av bredbånd. Det er i Norge, Portugal, Sveits og Spania man betaler mest for tjenesten. Billigst bredbånd er det i Finland, Italia og Østerrike. Dette kommer frem av en undersøkelse gjennomført av analyseselskapet Forrester, skriver Mandagmorgen.

Og tror du at det er fordi det er usedvanlig høy hastighet på nettet i Norge, så tar du feil. En undersøkelse gjenomført av New Zealandske InternetNZ viser nemlig at flere land har høyrere hastighet på bredbåndet per krone i hva som er tilfelle i Norge.

Grunnen til de høye prisene, mener analysefirmaet Forrester Research, skyldes fravær av konkurranse av bredbåndsleverandrører.

- Telenors konkurrenter har satset spå å kjøpe seg tilgang gjenom Telenors nett, og ikke arbeidet for å bli rellle konkurrenter på infrastruktur sier Lars Godell i Forrester Research til Mandag morgen.

Kilde: Mandag morgen

FINN BILLIGSTE INTERNETTILBUD

>>> DinSides surfekalkulator


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer