Nordmenn lettest på tråden

Nordmenn er lettest i verden å få til køys første kvelden, og blant de dårligste til å bruke kondom.

Publisert
Sist oppdatert

Nordmenn lettest på tråden
Nordmenn er lettest i verden å få til køys første kvelden, og blant de dårligste til å bruke kondom.

72 prosent av nordmennene sier de har hatt sex på første”date”, mot et gjennomsnitt på 50 prosent. På spørsmålet ”Har du hatt ubeskyttet sex?” kommer Norge på en delt andreplass med 49 prosent sammen med Danmark, bare slått av Sverige med 61 prosent.

Og når vi fantaserer er det kjendis-sex det går i. 65 prosent sier de har drømt om sex med en kjendis. Blant jentene er Brad Pitt og David Beckham mest ettertraktet, mens guttene drømmer om Jennifer Lopez og Angelina Jolie.

Dette er noe av det som kommer frem i Durex Global Sex survey, som ble presentert i Oslo i dag. Mer enn 50.000 er spurt om deres sex-vaner, og 2.500 av dem er nordmenn.

Franskemenn mest amorøse
Franskmennene fikk en klar førsteplass hva gjelder hyppigheten av sex, med 167 ganger i året. Norge havnet litt over midten med 144. Danskene er de mest amorøse i Norden, med 158 ganger årlig.

Undersøkelsen sier også at svenskene er mest villig til å ta seksuell risiko. Mer enn 60 prosent av våre naboer sier de har hatt ubeskyttet sex det siste året. I Norge og Danmark sier omtrent 50 prosent det samme. Totalt har rett under 40 prosent av de spurte har hatt ubeskyttet sex det siste året.

Omtrent en tredel, 36 prosent, av de spurte sa de hadde sex første gangen fordi de følte det var riktig. 28 prosent sa det var fordi de var forelsket, mens fire prosent innrømmet at det var fordi de var fulle.

I India venter hele 40 prosent med å debutere til de har giftet seg. I Sør-Afrika hadde 24 prosent sex første gang fordi sjansen bød seg, og en firedel i Thailand hadde sex første gangen fordi de ville få gjort det.

Durex mener det står dårlig til med seksualundervisningen i verden, og viser til at mer enn 43 prosent i alderen 21-24 år og 37 prosent i aldersgruppen under 16 år har hatt ubeskyttet sex med en ny partner det siste året.

Mozon.no

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer