Nordea tryggest av bankene

Blant verdens sikreste. Men ikke alle norske er vurdert.

Hvert år kårer magasinet Global Finance hvilke 50 banker som er verdens tryggeste. Ingen helnorske banker kommer på listen, men enkelte norske bankkunder har likevel noe å glede seg over.

Svenskeide Nordea er nemlig etter kåringen å dømme den tryggeste banken i Norden.

Nordea best av de

Nordea blir rangert som nummer 24 på listen over verdens tryggeste banker, foran følgende andre, nordiske banker:

  • Svenske Handelsbanken på 27. plass
  • Finske Pohjola bank på 33. plass
  • Svenske SEB på 50. plass
– Dette er en erkjennelse av det arbeidet vi har utført over tid. Vårt mål er å bygge en av Europas sterkeste og tryggeste banker for å kunne tilby våre kunder stabilitet og støtte i både tykt og tynt, sier Gunn Wærsted, leder for Nordea Norge på bankens nettsider.

Rangeringen er basert på en evaluering av langsiktige kredittratinger, fra Moody’s, Standard & Poor’s og Fitch, og forvaltningskapitalen til de 500 største bankene i verden.

Kommunikasjonsdirektør Leif Osland i Finansnæringens fellesorganisasjon (FNO) sier til DinSide at de ikke har detaljert kunnskap om kriteriene for denne rangeringen, men at den uansett bare omfatter verdens 500 største banker.

Dermed er det bare DNB av de norskeide bankene som er stor nok til å komme med i rangeringen.

– De har vært høyt plassert her tidligere i år, sier han, og legger til at norske banker generelt er solide.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Dette har også norske myndigheter understreket ved flere anledninger. Blant annet er bankene bedre forberedt i forhold til finansuroen nå enn de var i 2008, sier Osland.

Les også: Fikk ikke åpnet konto i Nordea

Tysk på topp

Helt øverst som best i verden finner vi den tyske banken KfW, etterfulgt av nederlandske Bank Nederlandse Gemeenten og sveitsiske Zürcher Kantonalbank på andre- og tredjeplass. Alle bankene på topp ti-plasseringene, er europeiske banker.

Det er 21. gang Global Finance gjennomfører den årlige rangeringen, og resultatet i år skal være identisk med fjorårets rangering. Magasinet mener dette beviser at de sikreste bankene holder et stabilt sikkerhetsnivå.

Les også: Se hvor lenge du må spare - ny kalkulator!