Nordea lanserer BankID 2.0

Men privatkundene må vente noen dager til før de kan logge inn uten Java i nettbanken.

<b>BANKID 2.0:</b> I løpet av uken vil Nordeas nettbankkunder kunne benytte seg av BankID 2.0, som ikke krever Java. BankID 2.0 fungerer på alle plattformer. Foto: BERIT B. NJARGA
BANKID 2.0: I løpet av uken vil Nordeas nettbankkunder kunne benytte seg av BankID 2.0, som ikke krever Java. BankID 2.0 fungerer på alle plattformer. Foto: BERIT B. NJARGAVis mer

I dag lanserer Nordea innlogging i nettbanken med BankID uten Java. De første som får benytte den nye løsningen er Nordeas bedriftskunder som benytter nettbank, og forsikringskundene i Nordea Liv, skriver Nordea i en pressemelding.

Jørgen valgte bank for å slippe kodebrikken

I nettbanken om noen dager

Privatkunder vil ifølge Nordea kunne logge inn i nettbanken med BankID 2.0 i løpet av uken.

- Det har vært viktig for oss å være tidlig ute med å gi våre kunder denne løsningen. Vi ønsker å gi dem den beste kundeopplevelsen også når de skal logge inn i nettbanken, sier Øistein Sandlie, leder for kundesenteret i Nordea.

Også Sparebank1 kunne mandag varsle at deres forsikringskunder, både person og pensjonskunder, nå kan logge inn Java-fritt.

Deres Java-frie løsning for innlogging i nettbanken er nest på listen for å få BankID 2.0.

- Deretter følger tjeneste etter tjeneste – helt til vi er Javafrie, skriver Sparebank1 i en pressemelding.

Disse to er først ute med BankID 2.0 av bankene, men aller først ute var Digipost, som allerede 24. september kunne tilby den nye, Java-frie innloggingen til sine brukere.

Slik virker BankID 2.0

For å logge inn med BankID 2.0 kan du bruke alle enheter som har en nettleser, for eksempel mobil og nettbrett, helt uavhengig av operativsystemer og skjermstørrelser.

Innloggingen består fortsatt av tre steg: Først taste inn fødselsnummer, så engangskode og til slutt ditt personlige passord.

Du trenger fortsatt kodebrikke for å logge inn, eller kan bruke BankID på mobil.