Svenske Nordax Finans har over mange, mange måneder gitt kundene mer igjen for sparepengene enn andre banker i landet.  Foto: Colourbox.com
Svenske Nordax Finans har over mange, mange måneder gitt kundene mer igjen for sparepengene enn andre banker i landet. Foto: Colourbox.comVis mer

Nordax Finans tilbyr fortsatt landets beste innskuddsrente

Fortsatt er det ingen banker som klarer å konkurrere med svenske Nordax Finans på innskuddsrenter.

Flere ganger har vi hørt at nordmenn er altfor lojale mot banken sin. Rådet har vært å skifte bank, dersom du ikke er fornøyd med betingelsene.

Har banken for høye lånerenter eller for lave innskuddsrenter, kan det altså være verdt å sjekke hvilke alternativer du har.

Det store problemet er at selv om du bytter til en bank som akkurat der og da har gode rentebetingelser, er det jo ikke sikkert den samme banken er best over tid. Bankene konkurrer jo om å være best, og det er alltid hyggelig å ligge på toppen av rentelistene på for eksempel DinSide.

LES OGSÅ: Her får du markedets beste lånerente

Skiller seg ut

På toppen av listene over beste innskuddsrenter har det likevel vært bemerkelsesverdig stille de over lengre tid. Der har nemlig den svenske låneinstitusjonen Nordax Finans tronet, uten særlig konkurranse fra andre banker.

I januar 2010 kunne DinSide fortelle om Nordax sine imponerende rentesatser på innskudd. Nordax toppet også listene en stund før dette.

Selv om satsene har gått både opp og ned siden den gang, har Nordax klart å holde seg på toppen av listene.

I dag kan de tilby en innskuddsrente på 4,25 prosent. Det er hele 0,65 prosentpoeng foran Svea Direkte, som ligger som nummer 2 på liste med en rente på 3,6 prosent.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nordax Finans tilbyr fortsatt landets beste innskuddsrente

Under ser du topp ti innskuddsrenter akkurat nå. Tallene er hentet fra DinSides rentelister. For kontinuerlig oppdaterte tall, sjekk listene selv her: Beste sparerenter akkurat nå


Ikke en del av norsk sikringsfond

Innskudd i norske banker er sikret med opp til to millioner, gjennom Bankenes sikringsfond. Dersom banken din skulle gå konkurs, er altså inntil to millioner kroner av pengene dine sikret.

Nordax holder til i Sverige og er ikke med i Bankenes sikringsfond. Men du trenger ikke være bekymret. Nordax er med i det svenske alternativet, Insättningsgarantin fra Riksgälden, som sikrer kundene med inntil 100.000 euro, noe som i skrivende stund tilsvarer mer enn 900.000 svenske kroner.

Siden du maksimalt bare kan sette inn 750.000 kroner på Nordax sin sparekonto, trenger du ikke bekymre deg for pengene dine.