Nord-Norge best!

Nord-norske banker gir høyest rente på BSU-konto og ønsker kunder fra hele landet velkommen. Noe å tenke på for ungdom som om noen år skal kjøpe bolig, i Oslo og andre pressområder.

Norges tre beste sparerenter finner vi i den nordlige delen av Nord-Norge, i området fra Harstad til Narvik.

Småbankene Tjeldsund Sparebank og Sparebank Evenes-Ballangen gir ungdom under 34 hele 7,25 prosent rente på BSU-konti. På tredjeplass finner vi Ankenes Sparebank. Her får du 7,10 prosent rente på BSU-kontoen.

Boligsparing for ungdom (BSU) er forbeholdt alle under 34 år. Ved å spare 15 000 kroner årlig, får du skattefradrag på 3000 kroner i tillegg til de gunstige rentene.

Alle velkommen

Hverken hos Tjeldsund Sparebank, Ankenes Sparebank og Sparebanken Evenes Ballangen er tilbudet forbeholdt kommunens egne innbyggere.

- Nei, vi har aldri satt geografiske krav til nye kunder. Vi har kunder fra Oslo til Finnmark, sier banksjef Roald Årsand i Tjeldsund Sparebank til DinSide.

Banksjef Alf Ingebrigtsen i Sparebanken Evenes-Ballangen, forteller til DinSide at den gode BSU-renten er uttrykk for en bevisst satsing for å tiltrekke seg ungdom.

- Vi holder til i et næringsfattig område og vi ønsker å beholde unge med tilknytning til distriktet som livsvarige kunder, men absolutt alle er velkommen som kunder - uansett geografisk tilhørighet, sier Ingebrigtsen.

Nord i Nord-Norge, i området Harstad til Narvik, finner vi landets beste BSU-banker. Og DU er velkommen!
På bildet: tettstedet Liland Vis mer

Nord-Norge også best blant de store

Av landets 30 største banker målt etter forvaltningskapital er Sparebanken 1 Nord-Norge best med 6,25 prosent i BSU-rente. Nok en seier til Nord-Norge!

Landets tre største banker plasserer seg svakt. Kreditkassen er minst dårlig med en BSU-rente på 6,00. Sparebanken NOR tilbyr 5,75, mens DnB og DnB Direkte er dårligst med en rente på 5,35.

BSU - tegn deg hvis du kan!

Er du ute etter sikker sparing er BSU-konto hos de beste BSU-bankene det beste alternativet.

Bedre sparerenter enn i de tre nord-norske bankene finnes ikke i Norge - i hvert fall ikke offisielt. Storebrand Bank, som er av de bedre innskuddsbankene, gir for eksempel seks prosent rente på høyrentekonti over 50.000 kroner.